29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı - İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Diyarbakır, Mardin ve Elazığ'da sela okundu, öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındıDİYARBAKIR (AA) - İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Diyarbakır, Mardin ve Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.05.2018 - 14:27

İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlileri şehit etmesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karar doğrultusunda Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami'de selalar okundu.

Öğlen namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, şehit Filistinliler için dua edildi.

Namazın ardından vatandaşlar, İsrail'in saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.

İsrail'in saldırılarını lanetleyen Burhan Kılınç, dünyanın gözünün önünde zulüm yapıldığını söyledi. Saldırılara İslam aleminin tepki göstermesi ve ayaklanması gerektiğini ifade eden Kılınç, şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmanın kendilerine farz olduğunu belirtti.

Vatandaşlardan Ensari Tutan ise Filistin'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını aktararak, İsrail'in katil olduğunu kaydetti.

Reşit Tekin de "Rabb'im zalimleri kahretsin. İnşallah onların da sonu gelecek. Zalimin zulmü artıkça mazlumun da duası kabul olur." dedi.

- Mardin

Mardin'de de İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için, bütün camilerden sela okundu ve öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Artuklu ilçesindeki Fuat Yağcı Camisi'nde İl Müftüsü İsmail Çiçek, "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı ve ardından dua edildi.

Çiçek, "Müslümanlar ramazan ayına muhabbetle girelim isterlerken hep bir acıyla karşılaşıyorlar. Filistin'de Müslümanların evleri ellerinden alınıyor, evlatları yok ediliyor, vatanları gasp ediliyor." diyerek, bu zulmün sona ermesi için dua ettiklerini kaydetti.

- Elazığ

Elazığ'da da camilerde sela okundu, öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzzet Paşa Camisi'nde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, gıyabi cenaze namazı kıldırdı, şehit Filistinliler için dualar edildi.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum insanların şehit olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı. Sarıkaya, sömürgeci güçlere gerekli dersin verileceğini belirtti.