28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehit öğretmenin öğrencilerinden Vali Memiş'e ziyaret

Şehit öğretmenin öğrencilerinden Vali Memiş'e ziyaret - Gümüşhane Valisi Memiş, Tunceli'de PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öğrencileriyle bir araya geldi - Memiş: "Biz bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz"GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın öğrencilerini kabul etti.

9.08.2017 - 21:02

Öğrenciler ilk olarak şehit öğretmen Yılmaz'ın Torul ilçesi Demirkapı köyündeki baba ocağı ve kabrini ziyaret etti, ardından Gümüşhane Valiliğine gitti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Memiş, ziyarette yaptığı konuşmada, acılarını paylaşmak üzere gelen öğrencilerle iftihar ettiğini söyledi.

Acıların paylaşıldıkça azaldığını vurgulayan Memiş, "Buraya kadar gelmeniz, bize başsağlığı dileklerinde bulunmanız, Necmettin Yılmaz şehidimizin doğmuş olduğu, büyümüş olduğu memlekete kadar gelmeniz büyük incelik. Gelip şehit öğretmenimizin annesinin, babasının elini öpmeniz çok büyük bir kadirşinaslık. Hakikaten bizim acımızı paylaştınız." diye konuştu.

-"Bu öğrenciler de şehidimizin bizlere emaneti"

Türkiye'nin 81 iliyle bölünmez bir bütün olduğuna işaret eden Memiş, şehit öğretmenin önceden anne ve babasının evladı iken, şehadetinin ardından bütün Türk milletinin evladı olduğunu söyledi.

Necmettin Yılmaz'ın ailesinin ve öğrencilerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti:

"Sizleri burada gördüğümüz için çok mutluyuz. Memleketlerinize giderken bizim sevgi dileklerimizi, iyi niyetlerimizi ailelerinize götürünüz. Bu öğrenciler de şehidimizin bizlere emaneti. Terör örgütünü kınıyorum ve lanetliyorum. Terörle mücadele ve bu ülkenin kalkınmasına yönelik kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Biz bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Biz kardeşlerimize, ülkemizin sağduyulu vatandaşlarına inanıyoruz ve güveniyoruz."

Memiş, ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Öte yandan şehit öğretmen Yılmaz'ın öğrencileri, Gümüşhane ve Şanlıurfa valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nı gezdi.

Öğrenciler, gezi ve yemek molasının ardından kentten ayrıldı.