20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şehit olmak için polisliği seçmiş

Şehit olmak için polisliği seçmiş - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in şehit olmayı çok istediği için polisliği seçtiği öğrenildi - Anne Huriye Yiğit: - "Çocuğumuz bu göreve bile bile gittiği, şehit olmayı çok istediği için vatan sağ olsun diyoruz" - "Kızımı, arkadaşlarını, kardeşlerini, bu hale getirenler için 'yaşasın cehennem' diyorum" - Baba Yahya Kemal Yiğit: - "Acımız büyük ama şu anda üzerinde yaşadığımız topraklar özgür olduğu için de bizden bahtiyar insan yok"KAYSERİ (AA) - SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in annesi Huriye ile babası Yahya Kemal Yiğit, kızlarının uğruna canını verdiği özgür bir ülkede yaşamanın gururuyla teselli buluyor.

14.07.2017 - 11:05

Acısı hiçbir zaman dinmeyen anne Yiğit, kızı Cennet'in "şehit olabilmek" için polis olduğunu anlattı.

"Vatanımız olmazsa başka gidecek yerimiz yok." diyen gözü yaşlı anne Yiğit, "Suriyelilerden kötü duruma düşeriz. Çocuğumuz bu göreve bile bile gittiği, şehit olmayı çok istediği için vatan sağ olsun diyoruz. Allah başımızdaki büyükleri eksik etmesin. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Cumhurbaşkanımız gibi imanlı insanlara ihtiyacımız var." dedi.

- "Onların en ağır cezaya mahkum edilmelerini istiyorum"

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıyla ilgili davaya da değinen Yiğit, "Sanıkları keşke bize verseler, şehit annelerine verseler. Tabi ki veremiyorlar, kanunlar var. Onların en ağır cezaya mahkum edilmelerini istiyorum. Onlar Müslüman olamaz. Bizim dinimizde hiçbir canlıyı öldüremezsin." ifadelerini kullandı.

Anne Yiğit, saldırıyı gerçekleştirenlerin asıl cezayı mahşerde alacaklarına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Mahşerde inşallah biz güleceğiz, onların da yandığını göreceğiz. Kızımı, arkadaşlarını, kardeşlerini, bu hale getirenler için 'yaşasın cehennem' diyorum. İnşallah, onlar yanarken biz bayram edeceğiz. O gün gelecek bekliyoruz. Artık çocuğum Ankara'dan gelecek diye beklemiyorum, onun yanına ne zaman gideceğim diye bekliyorum. Elbet bir gün gideceğiz. O gün bizim bayramımız olacaktır."

- "Önce vatan sonra iman"

Baba Yiğit de Allah'tan bu ülkeye bir daha 15 Temmuz'lar yaşatmamasını diledi.

Vatan uğruna kızı gibi kendisinin de canını seve seve vereceğinin altını çizen baba Yiğit, şöyle devam etti:

"Acımız büyük ama şu anda üzerinde yaşadığımız topraklar özgür olduğu için bizden bahtiyar insan yok. Bunun için ne kadar şükretsek az. Bu canlar, vatan uğruna gitti. Vatanımız sağ olusun diyoruz. İnşallah devletimizi ebediyete kadar hür ve baki kalacaktır. Değil bir evlat yüz bin evlat olsa hatta kendi canım bile olsa vatanıma feda olsun. Şu anda devletim bana 'Ağrı Dağı'nın tepesinde görev yapan askerimin, polisimin çoraplarını yıkayacaksın' dese bir kere bile düşünmeden, tereddüt etmeden, koşa koşa giderim. Benim vatanımdan başka bir şeyim yok. Vatan yoksa iman da yok. Önce vatan olacak sonra ibadet olacak. Allah şehitlerimizden razı olsun. Şefaatlerine bizleri nail eylesin."