19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehit polis memuru Sekin anısına resim sergisi

Şehit polis memuru Sekin anısına resim sergisi - Elazığ'da, İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin anısına resim sergisi düzenlendi - İl Emniyet Müdürü Cangül: "Fethi Sekin'i anlatmaya gerek yok, Türkiye böyle insanlar sayesinde ayakta ve bizler onlar sayesinde buradayız" - Sinema sanatçısı Perihan Savaş: "Onun gibi aslan yürekli, devletini seven, ülkesini seven polisler yetiştirmek çok önemli"ELAZIĞ (AA) - Elazığ Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla, İzmir'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin anısına resim sergisi gerçekleştirildi.

12.05.2017 - 17:38

Kentteki bir otelde düzenlenen resim sergisinde eğitimci ressam Abdullah Bulut'un yağlı boya çalışmalarından oluşan Atatürk ve şehit Sekin'in portreleri ile insan ve doğa resimleri yer aldı.

Sergiyi, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin ile 10'uncu Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için kentte bulunan sinema sanatçısı Perihan Savaş birlikte gezdi.

Serginin sonunda şehit Sekin'in portresi, İl Emniyet Müdürlüğü makam odasında muhafaza edilmek üzere Cangül'e teslim edildi.

Doğan Cangül, yaptığı konuşmada, şehitlerin unutulmaması ve her daim anılması adına bu tür programları önemsediklerini belirtti.

Şehitlerin anısına her zaman için sahip çıkacaklarını ifade eden Cangül, ''Fethi Sekin'i anlatmaya gerek yok, Türkiye böyle insanlar sayesinde ayakta ve bizler onlar sayesinde buradayız diye düşünüyorum. Ülkemizin daha nice Fethi Sekinleri çıkaracağını hepimiz biliyoruz.'' dedi.

Sinema sanatçısı Savaş ise vatan şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını ve her daim yaşatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Onun gibi aslan yürekli, devletini seven, ülkesini seven polisler yetiştirmek çok önemli. Ama baktığımız zaman bu ülkede yanlış insanlar da var. Onların da temizlenmesiyle ülkemiz için yeniden bir doğuş başlıyor inşallah. Zaten tertemiz bir ülkeyiz ama kirlenmeye yüz tutmuştu biraz, alt taraflar bozulmuştu. Şimdi onlar da temizleniyor ve pırıl pırıl günler bizim olacak diye düşünüyorum.''