29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şehit polis memurunun madalyasını 6 yaşındaki kızı aldı

Şehit polis memurunun madalyasını 6 yaşındaki kızı aldı - Cumhurbaşkanlığı'nca verilen Devlet Övünç Madalyası, Kırklareli'nde, 2 şehit ailesi ile bir gaziye törenle takdim edildi - Törende 2016 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un madalyasını 6 yaşındaki kızı Elif Eylül Özsoy aldı - Vali Çiftçi: "Şuradan haykırıyoruz, onlar da bunu bilsinler ki bizim hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok ama bir tane çakıl taşını da kimseye vermeyiz.

18.03.2018 - 15:34
Biz bunun için de Afrin'deyiz''

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Cumhurbaşkanlığı'nca 2 şehit ailesi ile bir gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası düzenlenen törenle takdim edildi.

Kültür Merkezi'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Yahya Kemal Beyazıt Kız Meslek Lisesi öğrencilerince hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu.

Daha sonra törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu.

Vali Orhan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi söz konusu olunca çok duygulandığını belirtti.

Vatan, bayrak ve devlet uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileyen Çiftçi, şehit ve gazilerin hakkının ödenemeyeceğini vurguladı.

Şehitliğin İslam'da peygamberlikten sonra insanoğlunun ulaşabileceği en yüce mertebe olduğunu söyleyen Çiftçi, şehit yakınları ve gazilerin kendileriyle gurur duymaları gerektiğini dile getirdi.

Her Türk ferdinin vatanı için canını seve seve feda edebileceğini anımsatan Çiftçi, şöyle konuştu:

''Bilmiyorum, şehit ve gazilerimize hakkımızı ödeyebilir miyiz? Şuradan haykırıyoruz, onlar da bunu bilsinler ki bizim hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok ama bir tane çakıl taşını da kimseye vermeyiz. Biz bunun için de Afrin'deyiz. Bu ailelerimiz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileriyle ne kadar gurur duysalar azdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah gazilerimizin ve şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Devletimiz daim milletimiz kaim olsun.''

- Şehit polis memuru Özsoy'un madalyasını 6 yaşındaki kızı aldı

Önceki yıl Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un madalyası 6 yaşındaki kızı Elif Eylül Özsoy'a verildi.

Törende, Elif Eylül Özsoy'un şehitler ve Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili çektiği video izletildi.

Ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El-Bab ve çevresinde bombalı araçlarla yapılan intihar saldırısında şehit olan 23 yaşındaki Komando Astsubay Göktan Özüpek'in annesi Sevim Özüpek ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Babaeski İlçesinde sela okuduğu gerekçesiyle darp sonucu gazi olan Kadir Altıntaş'a devlet övünç madalyaları teslim edildi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.