19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehit polis Mimiroğlu'nun adı kütüphanede yaşatılacak

Şehit polis Mimiroğlu'nun adı kütüphanede yaşatılacak - Kilis'te 2016 yılında roket mermisine müdahale esnasında şehit olan Murat Mimiroğlu'nun adı kütüphaneye verildi - Şehit annesi Mimiroğlu: - "Benim oğlum Kilis'te şehit oldu, çok üzgünüm ama gururluyum da.

8.02.2018 - 17:54
Allah orada görevde olan Mehmetçiklerimize güç versin, onları korusun"

GİRESUN (AA) - Kilis'te, 2 Ekim 2016'da Suriye'den atılan roket mermilerinin patlamayan mühimmatının imhası sırasında şehit olan polis memuru Murat Mimiroğlu'nun adı, Giresun'da kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekiplerince Keşap ilçesindeki Keşap Fen Lisesinde hazırlanan "Z" kütüphane hizmete açıldı.

İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ÇOGEP kapsamında 81 ilde zenginleştirilmiş kütüphanenin hayata geçirildiğini söyledi.

Kurulan Z kütüphane ile temel olarak polis, çocuk ve genç ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Aktaş, bu hedefi okullarda güveni sarsabilecek her türlü faktörü ortadan kaldırarak gerçekleştireceklerine inandığını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da okuma becerisinin gelişmesi için Z kütüphanenin önemli olduğunu ifade ederek şehidin adının verilmesi dolayısıyla da bu kütüphanenin ayrı bir değeri olduğunu dile getirdi.

Şehit polis memurunun babası Mustafa Mimiroğlu, kütüphaneyi dolaştığı sırada gazetecilere, oğlunun adının kütüphaneye verilmesine vesile olan herkese teşekkür etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere de destek olan Mimiroğlu, "Allah yardımcıları olsun. Mehmetçiklerimizi sonuna kadar destekliyorum. Allah'ın izniyle gereken dersi vereceğiz." dedi.

Anne Fatma Mimiroğlu da oğlunun adının yaşatılacak olması dolayısıyla gururlu olduğunu belirterek "Benim oğlum Kilis'te şehit oldu, çok üzgünüm ama gururluyum da. Allah orada görevde olan Mehmetçiklerimize güç versin, onları korusun, hepsi bizim yavrularımız, kuzularımız." diye konuştu.

Açılışa Giresun Vali Yardımcısı Rasim Belge, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, İl Müftüsü Muhittin Oral, okuldaki öğretmenler ve öğrenciler katıldı.