28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehit polislerin adları kütüphanelerde yaşatılacak

Şehit polislerin adları kütüphanelerde yaşatılacak - Kırşehir ve Şanlıurfa'da şehit olan polis memurları için Kırşehir'deki 2 okulda biner kitaplık kütüphaneler kurulduKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, "Gençliğe Önem Geleceğe Güven Projesi" kapsamında, 2 okulda şehit polisler anısına kütüphane oluşturdu.

15.03.2017 - 14:39

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmayla, Kırşehir'deki operasyonda şehit olan polis memuru Turan Bülbül anısına Durdu Muzaffer Marşap Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit düşen polis memuru Feyyaz Yumuşak adına Sosyal Bilimler Lisesine yaptırılan Z tipi kütüphaneler, her 2 okulda da düzenlenen törenle açıldı.

İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Durdu Muzaffer Marşap Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki törende yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen "Gençliğe Önem Geleceğe Güven Projesi" kapsamında şehit polisler anısına Z tipi kütüphaneler kurulduğunu söyledi.

Kütüphanelerin her birine biner kitap desteğinde bulunulduğunu dile getiren Akyüz, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanelere şehit polislerimizin isimleri verilmiştir." dedi.

Daha sonra kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Törene, şehit polis memuru Turan Bülbül'ün eşi Sibel Bülbül ile Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri, şehit aileleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki törenin ardından Akyüz ve protokol üyeleri, Sosyal Bilimler Lisesine yaptırılan Z tipi kütüphanenin de açılışını gerçekleştirdi.

Törene, şehit polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın babası Mustafa Yumuşak da katıldı.

Polis memuru Turan Bülbül, 2013 yılında Kırşehir'deki kaçakçılık operasyonunda meydana gelen trafik kazasında şehit olmuş, Feyyaz Yumuşak ise Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca evinde şehit edilmişti.