18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şehit ve gazi yakınları Ilgaz Dağı'nda karın keyfini çıkardı

Şehit ve gazi yakınları Ilgaz Dağı'nda karın keyfini çıkardı - Çankırı'da, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte şehit yakınları ile gaziler ve aileleri, Ilgaz Dağı'ndaki kayak tesislerinde karın keyfini yaşadıÇANKIRI (AA) - Çankırı'da şehit yakınları ile gaziler ve aileleri, Ilgaz Dağ Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte keyifli bir gün geçirdi.

11.03.2017 - 17:04

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında Çankırı'daki şehit ve gazi yakınları, Ilgaz Dağı'nda bulunan kayak tesislerine götürüldü. Kayak sezonunun sonuna yaklaşıldığı bugünlerde şehit ve gazi çocukları, kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Daha sonra aileler, teleferik gezisine çıkarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit yakınları ve gazilerin misafirlerin en şereflisi olduğunu, onları güzel vakit geçirmeleri için Ilgaz Dağı Kayak Tesisleri'nde misafir ettiklerini söyledi.

Gaziler ve yakınları ile şehit ailelerine hizmet etmekten onur duyduklarını dile getiren Yıldırım, "Bizler burada kendilerine şefaat hakkı verilecek insanlarla beraberiz. Onların mutlu olmaları bizim için gerçekten çok önemli. Onlar bizlere vatanı için canını veren şehitlerimizin emanetleridir. Bizler de onlar için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke de Çankırı'nın en çok şehit veren iller arasında bulunduğunu söyledi.

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında farklı bir aktivite yapılması düşüncesiyle Ilgaz Dağı'nda program yapılmasını talep ettiklerini ve olumlu cevabı aldıklarını aktaran Teke, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehit Sami Bayram'ın yeğeni Arif Bayram ise şehitlerin sadece özel günlerde hatırlanmaması gerektiğini, bu tür organizasyonlarla moral ve motivasyonlarının yüksek tutulmasının önemli olduğuna dikkati çekti.

Daha sonra ailelere Ilgaz Türk Silahlı Kuvvetleri Kış Eğitim Merkezi Komutanlığı Tesisleri'nde yemek ikram edildi.

Programa Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Abdullah Dede ile davetliler katıldı.