16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şehit yakınlarına istedikleri üniversitede eğitim imkanı sağlanması

Şehit yakınlarına istedikleri üniversitede eğitim imkanı sağlanması - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: - "Yürekleri yanmış ve yıllarca yetim kalmış, boynu bükük çocukların okuyor olması ve ülkesine ve milletine faydalı olması açısından bu karar, son derece önemlidir"VAN (AA) - Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yurt içi ve yurt dışında terörle mücadele sırasında şehit olan güvenlik güçleri ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocuklarına istedikleri üniversitede eğitim imkanının sağlanmasına yönelik kararı, şehit yakınlarını sevindirdi.

15.02.2017 - 17:44

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yaptığı açıklamada, vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerin unutulmamasının önemli olduğunu belirtti.

Şehit ve gazi yakınlarına bakmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Sözen, hükümetin şehit ve gazi yakınlarının her türlü ihtiyacını karşıladığını vurguladı.

Şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocuklarının istedikleri üniversitede eğitim imkanının sağlanmasına yönelik kararı memnuniyetler karşıladıklarını ifade eden Sözen, "Kararın açıklanmasının ardından görüştüğümüz şehit yakınlarımız, kararı son derece olumlu karşılamaktadırlar. Yürekleri yanmış ve yıllarca yetim kalmış, boynu bükük çocukların okuyor olması ve ülkesine ve milletine faydalı olması açısından bu karar, son derece önemlidir." dedi.

Sözen, kararın 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların yakınlarını da kapsadığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Gerek 15 Temmuz darbe girişimine karşı yürütülen mücadelede olsun gerekse de diğer terör örgütleriyle yapılan mücadelede olsun, bu vatan için şehit düşen herkes bizim gözümüzde aynı değerdedir. Bu anlamda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlarımızın yakınlarının da bu haktan yararlanacak olması bizim için ayrıca sevindirici bir konudur. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimini Türkiye için bir milat olarak kabul ediyoruz. Hemen ardındaki güne daha aydınlık bir şekilde girmemize şehitlerimiz vesile oldu."