19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehitler Abidesi'nde "Mehmetçik ve Türkiye haritası" figürü

Şehitler Abidesi'nde "Mehmetçik ve Türkiye haritası" figürü - ÇYDD üyesi bin 800 kişi, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102.

25.03.2017 - 18:07
yılı dolayısıyla selam duran "Mehmetçik ve ay yıldızlı "Türkiye haritası" figürlerini oluşturdu

ÇANAKKALE (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi bin 800 kişi, selam duran "Mehmetçik" ve ay yıldızlı "Türkiye haritası" figürlerini oluşturdu.

"Mehmet Toprak Oldu" şiirinden esinlenerek tasarlanan figürleri oluşturan vatandaşlar, bu sırada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nı okudu. Bu anlar, havadan da drone ile görüntülendi.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl Öztorun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk'ün Cumhuriyet'i nasıl kurduğunu anlamak ve bu uğurda şehit olanları ziyaret etmek amacıyla kente geldiklerini söyledi.

Şehitlere vefa ve saygı göstermek gerekliliğini vurgulayan Öztorun, "Gençler, toprağın vatan olduğundan hareketle bu vatanın bölünmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu uğurda çalışacaklarını haykırmak istedi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudular." ifadelerini kullandı.

ÇYDD Çanakkale Şubesi Gençlik Sorumlusu Selma Kayalak da Türkiye genelindeki 106 şubeden gençlerin Çanakkale'ye geldiğini belirtti.

Kayalak, bin 800 kişinin burada toplandığını belirterek, "Bu yılki temamızı 'Mehmet Toprak Oldu' şiirinden esinlenerek hazırladık. Atatürk'e asker olan ve ona selam durmuş bir asker figürü yapalım istedik. Daha sonra ise ay yıldızlı Türkiye haritası yaptık. Çocuklarımız Türkiye'nin dört bir yanından geldiler ve haritalarda farklı noktalarda durdular." diye konuştu.