28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehitlerin anısı müzede yaşatılacak

Şehitlerin anısı müzede yaşatılacak - Yozgat'ta bir öğretmen, şehitlerin kullandığı özel eşya ve kıyafetlerin sergileneceği bir müze açmak için çalışma başlattı - Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Kılıçarslan: "Şehit aileleri de müzenin açılmasını istiyor.

20.02.2018 - 10:03
Evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin aziz hatıralarının yaşatılmasını istiyorlar"

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta bir coğrafya öğretmeni, şehitlerin özel eşya ve kıyafetlerinin sergileneceği bir müze açmak için çalışma başlattı.

Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Menderes Kılıçarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin hatırasını yaşatmak, yeni nesillere milli bilinci aşılamak amacıyla "Şehitler Müzesi" açmak istediğini söyledi.

Şehitler Müzesi için çalışmalara başladığını dile getiren Kılıçarslan, "29 Ekim 2017'de kurduğum WhatsApp grubuna şehit ailelerimizi dahil ettim. Sonrasında şehitlerimizin kıyafetlerini talep ettik. Kendileri de bizi kırmadı. Şu ana kadar 100'den fazla şehit ailemiz, grubumuza dahil oldu. Yaklaşık 80 şehidimizin kıyafeti elimize ulaştı." dedi.

Sayıyı artırmak istediklerini ifade eden Kılıçarslan, "Şehit aileleri de müzenin açılmasını istiyor. Evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin aziz hatıralarının yaşatılmasını istiyorlar. Biz de kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kılıçarslan, ailelerden gönderilenler arasında şehitlere ait üniforma, gömlek, kravat, gözlük gibi eşyaların bulunduğunu belirtti.