28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şehitliklerde bayram yoğunluğu

Şehitliklerde bayram yoğunluğu - Şehit aileleri, Ramazan Bayramı öncesinde Çankırı ve Kastamonu'daki şehitliklerde yakınlarının mezarlarını ziyaret ettiÇANKIRI (AA) - Çankırı ve Kastamonu'da şehit aileleri, Ramazan Bayramı öncesi yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

24.06.2017 - 16:49

Sabah erken saatlerden itibaren şehitliğe gelen aileler, çocuklarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit yakınlarının bayramları buruk geçirdiğini söyledi.

Bayramların şehit aileleri için en zor günler olduğunu ifade eden Teke, "Çünkü o günlerde aileler daha da üzülüyor. Buralara gelip mezar taşlarına sarılıp ağlıyorlar. Evlatlarıyla geçmişleri yad ediyorlar. Onlar şehit annesi, babası ama bir gerçek de var ki acısı çok büyük olmasına rağmen mükafatı çok farklı ve yüce bir duygudur şehitlik." dedi.

Van'da 1999 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Erkan Kiper'in annesi Fazilet Kiper de sık sık şehitliği ziyaret ettiğini söyledi.

Bayrama çok buruk girdiklerini ifade eden Kiper, "Babası da bu yıl başında vefat etti. İki acıyı birden yaşıyoruz. Çok zor, Allah böyle bir acıyı kimseye göstermesin." diye konuştu.

1998'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Piyade Er Hüseyin Şentürk'ün babası Cafer Şentürk de vatan uğruna her şeylerini feda edeceklerini belirterek, "3 oğlum daha var. Vatan, din ve mukaddesat için 3 oğlumla beraber kendim de her an şehit olmaya, vatan uğruna savaşmaya hazırım." diye konuştu.

Bayram günlerinde üzüntülerinin daha da arttığını dile getiren Şentürk, "Her bayram bizim için çok zor. Yavrumuzdan uzak bayram ediyoruz. Gelip burada soğuk taşlarını görüp gidiyoruz. Her zaman Allah'a hamd ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Allah, hamdımızın karşılığında cennetinde bizleri buluşturacak inşallah." ifadesini kullandı.

- Kastamonu

Kastamonu'da da Garnizon Şehitliği'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, AA muhabirine, her bayram öncesi şehitliği ziyaret ettiklerini, şehit yakınlarıyla da sürekli birlikte olduklarını söyledi. Satıoğlu, "Bir tarafta bayram sevinci var ama şehit ailelerimiz bayrama buruk giriyor. Evlatlarının yerini doldurmak mümkün değil." dedi.

1993'te Bitlis'te şehit olan teğmen Cemal Tepeli'nin babası Yaşar Tepeli de sık sık oğlunun kabrini ziyaret ettiğini belirterek, "Bayramlarda ve hemen hemen her hafta iki kez mezarını ziyaret ediyorum. Dua edip görevimi yerine getirip ayrılıyorum." diye konuştu.