25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sembolik mezarı başında şehitlerini andılar

Sembolik mezarı başında şehitlerini andılar - Irak sınırında 1994'te şehit olan ancak naaşı bulunamayan Tayfun Özaksoy'un 3 yıl önce Niğde'de yaptırılan sembolik mezarını ziyaret eden ailesi, burada dua okuduNİĞDE (AA) - Hakkari'de Irak sınırında 1994'te şehit düşen Uzman Onbaşı Tayfun Özaksoy, naaşı bulunamadığı için Niğde'de yaptırılan sembolik mezarı başında anıldı.

18.03.2017 - 15:12

Niğde Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Özaksoy'un ailesi, buradaki sembolik mezarın başında dua etti.

Anne Ayşe Özaksoy, gazetecilere, oğlunun naaşı bulunamadığı için kendilerinin isteği üzerine sembolik mezar yaptırıldığını söyledi.

Buraya gelip oğlu için dua ettiklerini belirten Özaksoy, "O nasılsa beni her yerde görüyor. Hissediyorum bunu. Tabii zor, bulunamaması bizim için ikinci bir acı. Ama takdiriilahi, ne diyebilirim ki." şeklinde konuştu.

Şehidin ablası Selda Celep ise kardeşinin Irak'ın kuzeyindeki operasyondan dönemediğini ancak cenazesinin de bulunamadığını anlattı.

Yıllardır kardeşini beklediklerini ifade eden Celep, şunları kaydetti:

"Yıllardır ne 'Kulakları çınlasın' ne 'Allah rahmet eylesin' diyebiliyoruz. Hala gelecek diye bekliyoruz. Her çalan kapıda, her çalan telefonda 'Ondan bir haber mi var' diyerek bekliyoruz. Oğluma, ağabeyimin adını koyduk. Dayısının adını yaşatsın diye. İnşallah kaderi benzemez. 3 sene oldu bu sembolik mezarı yapılalı. Annem öncesinde kabul etmemişti. 'İçinde olmadıktan sonra boş mezarı ne yapayım' demişti. 2011'de babam vefat edince ve kendisi de yaşlanınca, 'En azından gelen giden bir Fatiha okur, çocuklar yerini bilir, adı yaşasın' diyerek boş bir mezarın yapılmasını kendisi talep etti."