24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Seminerde topladığı kitaplarla kütüphane kurdu

Seminerde topladığı kitaplarla kütüphane kurdu - Kars'ın Arpaçay ilçesinde görevli sağlık personeli Berivan Özcan, ilçe ve köylerdeki okullarda kütüphane kurulması amacıyla başlattığı proje kapsamında seminerlerde toplanan kitaplarla kütüphane kurdu - Berivan Özcan: - "Bu bir başlangıçtı, devamı gelecek.

7.06.2018 - 12:16
Hem şehitlerimizin adının yaşatılması için hem de çocukların kitaplara olan ihtiyaçlarının giderilmesi için önemli projeyi hayata geçirdik" - Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç: - "Kütüphaneye ilçemizin şehidinin ismi verildi. Yapılan çalışmadan çok memnun kaldık, köylerimizde de aynı çalışma devam edecek"

KARS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Kars'ın Arpaçay ilçesinde görevli sağlık personeli Berivan Özcan, ilçe ve köylerdeki okullarda kütüphane kurulması amacıyla başlattığı proje kapsamında seminerlerde toplanan kitaplarla kütüphane kurdu.

Arpaçay Devlet Hastanesinde radyoloji teknikerliği yapan Berivan Özcan, yaklaşık 3 ay önce ilçe ve köylerde kütüphane kurmak amacıyla proje başlattı. Proje kapsamında seminerler düzenleyen Özcan, bu seminerlerde çok sayıda kitap topladı.

Hayırseverlerin de desteğini alarak kitap sayısını 8 bine ulaştıran Özcan, kitapların büyük çoğunluğu ile Atatürk İlkokulunda kütüphane kurulmasını sağladı.

Kurduğu kütüphanelere şehitlerin isimlerini vererek ölümsüzleştiren Özcan, son kurduğu kütüphaneye ise Arpaçay ilçesine bağlı Polat köyünde dünyaya gelen ve 2009'da Siirt'in Şirvan ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut'un adını koydu.

- "Köylerimizde de aynı çalışma devam edecek"

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özcan'ın projesiyle Atatürk İlkokuluna kütüphane açıldığını söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinden kitaplar toplandığını aktaran Koç, "Berivan Hanım'ın başlattığı bir projeydi, biz de ona destek olmaya çalıştık, ciddi anlamda çaba sarf edildi." dedi.

Koç, kütüphane kurma projesinin devam edeceğini belirterek, "Toplanan kitaplar sadece buradaki okulda değil diğer köylerimize de gönderildi. Okulumuzda bu kütüphane oluşturuldu, kütüphaneye de ilçemizin şehidinin ismi verildi. Yapılan çalışmadan çok memnun kaldık, köylerimizde de aynı çalışma devam edecek." diye konuştu.

Berivan Özcan da kütüphane kurma projesine 3 ay önce başladığını ve projenin başarılı şekilde devam ettiğini söyledi.

Kütüphaneler için kitapların toplanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Özcan, "Bu proje için kişisel gelişim zirvesi düzenlendi. Kişisel gelişim zirvesine gelenler ücret yerine kitap verdi. Köy okullarımıza kütüphane kurmak amacıyla başlattığımız projede şu anda Atatürk İlkokulunda bir kütüphanemiz kuruldu." ifadesini kullandı.

- "Destek bekliyoruz"

Özcan, toplanan kitaplarla hem ilçe merkezinde hem de köylerdeki okullarda kütüphanelerin kurulduğunu ifade ederek, "8 bine yakın kitap toplandı ve bu kitaplar köy okullarımıza, Değirmenköprü, Gülyüzü ve Polat köylerimizdeki okullara dağıtıldı. Bu bir başlangıçtı, devam gelecek. Hem şehitlerimizin adının yaşatılması için hem de çocukların kitaplara olan ihtiyaçlarının giderilmesi için önemli projeyi hayata geçirdik. Biz de bunun için ön ayak olduk, çocuklarımızı da kitaplarla buluşturduk." şeklinde konuştu.

Desteklerinden dolayı Arpaçay Kaymakamlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve Arpaçay ilçe Jandarma Komutanlığına teşekkür eden Özcan, hayırseverlere "Buradaki öğrencilerin kitaplara ihtiyaçları var, kendi kütüphanenizde boş kalan kitapları çocuklarımıza gönderin, çocuklar bizim geleceğimiz, desteklerinizi bekliyoruz." diye seslendi.