29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Sevdalinka şarkıları İstanbullularla buluştu

Sevdalinka şarkıları İstanbullularla buluştu - Bosnalı şarkıcı Damir İmamoviç, Pera Müzesi'ndeki konserde geleneksel Bosna müziğinin melankoli, özlem ve hüzün duygularını yansıtan örneklerine yer verdiİSTANBUL (AA) - Sevdalinka şarkıcısı Damir İmamoviç, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında "Bosna Ezgileri" konserinde sahne aldı.

20.10.2017 - 22:31

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle Pera Film programına paralel düzenlenen konser, Pera Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Konser öncesi konuşma yapan Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı Başkanı Elmas Orak, İmamoviç'in dedesi Zaim İmamoviç'in de sevdalinka şarkıcısı olduğunu söyledi.

Orak, kendi neslinin Zaim İmamoviç'in müzikleriyle büyüdüğünü belirterek, "Bugün onun torunu Damir İmamoviç'i konuk ediyoruz. İmamoviç'ler ailece müzisyen olmalarına rağmen Damir İmamoviç felsefeye merak salmış. Daha sonra dedesinin monografisi hazırlanırken sevdalinka müziğinin içine bir dalmış, bir daha da çıkmamış. Şimdi konserler ve albümlerin yanı sıra Türkiye, Amerika, İtalya gibi birçok ülkede turneler düzenliyor." diye konuştu.

Film programı kapsamında gösterime giren "Sevdah" filminin aynı zamanda başrol oyunculuğunu yapan İmamoviç, repertuvarında geleneksel Bosna müziğinin melankoli, özlem ve hüzün duygularını yansıtan örneklerine yer verdi.

Kendi özel yapımı tamburuyla sahneye çıkan Damir İmamoviç, "Majka Muju", "Moj behare", "Sarajevo", "Lijepa Zejno", "Dva Se Draga", "Kafu Mi Draga İspeci" gibi birçok şarkıyı seslendirdi.

- Damir Imamoviç

Saraybosna'da 1978'de dünyaya gelen İmamoviç, çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da kendini müziğe felsefe okuduktan sonra adadı.

İmamoviç, 2004'te Farah Tahirbegoviç ile dedesi Zaim Imamoviç'in monografisi üzerine çalıştı ve o kitap sayesinde profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı.

Damir İmamoviç, kısa zamanda kendi repertuvarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.