28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Sevgi ve Hoşgörüye Pedal Çevir"

"Sevgi ve Hoşgörüye Pedal Çevir" - Lüleburgaz'da Uluslararası Hoşgörü Günü dolayısıyla "Sevgi ve Hoşgörüye Pedal Çevir'' etkinliği düzenlendiKIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da Uluslararası Hoşgörü Günü dolayısıyla ''Sevgi ve Hoşgörüye Pedal Çevir'' etkinliği düzenlendi.

16.11.2017 - 16:59

Lüleburgaz Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, bir grup bisiklet sürücüsü, ticari taksi, minibüs sürücüleri ile belediye araç sürücüleri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde toplandı.

Etkinlik öncesi araçlara "Bisikletliye saygı 1,5 metre" yazılı pankartlar asıldı.

Etkinlikte, terminalden hareket ederek şehir içi trafiğine çıkan gruplar, daha sonra D-100 karayoluna ulaşarak, yolun sağ şeridinden bisikletliler sol şeridinden ise araçlar trafikte seyretti.

Hedef Doğa Sporları Kurucusu Yüksel Kerim Yazır, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, araç sürücülerinin her daim bisikletliye saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Bilerek veya bilmeyerek, bisikletini süren birçok kişinin yollarda araç sürücüleri yüzünden canından olduğunu belirten Yazır, 1,5 metre kuralının bu nedenle çok önemli olduğunu ifade etti.

Dünya Hoşgörü Günü'nde böyle bir etkinliğin Lüleburgaz’da farkındalık yaratacağına inandığını kaydeden Yazır, ''Bugün Dünya Hoşgörü günü. Hoşgörüyü belirtiğimiz 1,5 metreyi biz kendimiz için istemiyoruz. Biz bu saygıyı nerede olursa olsun tüm bisikletliler ve tüm motosikletliler için istiyoruz. Bizim bunu istememizin en büyük nedeni bizim yolda bir can güvenliğimizin olması için. Bisiklete bindiğimizde bizim kaportamız bedenimiz oluyor. Bizi en fazla koruyan kaskımız, o da ne kadar koruyabilirse. Daha önce yaşanmış birçok olay var. Bundan sonra yaşanmasın yaşatılmasın. 1,5 metreyi sürücülerden saygıyla, hürmetle istiyoruz.''

Grup üyelerinden Cansın Aydın da, bisikletliye saygı olmasını, eşit bir şekilde yol paylaşılmasını, trafikte bisikletlinin de hakkının olduğunun bilinmesini istediklerini bildirdi.