18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"Sigarayı bırak, engelsiz yaşama umut ol" projesi

"Sigarayı bırak, engelsiz yaşama umut ol" projesi - Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, ortopedik engelliler için akülü sandalye bağışı sağlayacak projeyi "ALD Automotive"'in desteğiyle hayata geçirdi - Projeyle sigarayı bırakan vatandaşlar ortopedik engellilere akülü sandalye alınmasını sağlıyorİSTANBUL (AA) - Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), "ALD Automotive" adlı firmanın desteğiyle ortopedik engelliler için akülü sandalye bağışı sağlayacak sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

23.05.2017 - 18:31

Sigara kullanan vatandaşların sigara içmeyi bırakarak ortopedik engelliler için tekerlekli sandalye alınmasına katkıda bulanmasını amaçlayan proje hakkında açıklama yapan ALD Automotive Genel Müdür Yardımcısı Timur Kaçar, “Projemizi belirlerken, çalışanlarımızın hem kendi hayatlarına hem de başkalarının hayatına katkı sağlayabilecekleri bir proje olmasına özen gösterdik. Sonunda hem insan sağlığını hem de mobiliteyi yakından ilgilendiren iki konuyu birleştirdik ve ‘Sigarayı Bırak, Engelsiz Yaşama Umut Ol’ diyerek yola çıktık." dedi.

Kaçar, sigarayı bırakmaya gönüllü 12 kişiden altı grup oluşturarak, ocak ve nisan ayları arasında sigara içmeyen her grup için bir tekerlekli sandalye bağışında bulunma sözü verdiklerine değinerek, "Uzun yıllardır sigara kullanan gönüllülerimiz için zor geçen 4 ay sonunda beş grup başarıya ulaştı ve 6 arkadaşımız bu güzel amaç için sigarayı bırakmayı başardı.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, proje hakkında şöyle konuştu:

“Öncelikle belirtmek isterim ki ALD Automotive her yönüyle çok güzel bir projeyi hayata geçirdi. Böyle bir projede yer almaktan dolayı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Sigarayı bırakan arkadaşların sorumlulukları çok büyüktü. Bu işi başarıyla tamamlamış olmalarından dolayı onları yürekten kutluyorum.”

Toplumsal sorumluluk projesi sonrası tekerlekli sandalye kazanan 20 yaşındaki lise öğrencisi Abdülfeyyaz Bulut, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ve bu günden sonra sokağa özgürce çıkabileceğini söyledi.

"Sigarayı Bırak, Engelsiz Yaşama Umut Ol" sloganıyla tekerlekli sandalye kazanan bir diğer vatandaş 15 yaşındaki Hilal Ece ise, “Önceden birine muhtaçtım. Artık akülü tekerlekli sandalye ile kimseye muhtaç olmayacağım. Kendi işimi kendim yapabileceğim. Hayalim insanlara yardım edebileceğim, onları mutlu edecek güzel bir meslek sahibi olmak." ifadelerini kullandı.