29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Sığınmacı çocuklardan harekatta görevli askerlere resimli mesaj

Sığınmacı çocuklardan harekatta görevli askerlere resimli mesaj - Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3,5 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Arapça dersi vermeye başlayan öğretmen Salih çiftinin çocukları, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk ve ÖSO askerlerini el ele resmederek kalplerinin onlarla attığı mesajını verdi - Baba Salih: - "Türk ordusuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız.

11.02.2018 - 11:11
Onların sayesinde biz burada yaşayabiliyoruz" - Anne Salih: - "Hepimiz Suriye ve Türkiye için dua ediyoruz"

BİLECİK (AA) - HARUN KAYMAZ - Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3,5 yıl önce Türkiye'ye sığınan İhsan ve Sevsen Salih çiftinin çocukları, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerinin el ele resmini yaparak kalplerinin onlarla attığı mesajını verdi.

Suriye'de öğretmen olarak çalışırken rejimin baskısı ve iç savaştan kaçıp 3,5 yıl önce Türkiye'ye sığınan 3 çocuklu Salih çifti, iş başvurusuna olumlu sonuç aldıkları Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde hazırlık sınıfı öğrencilerine Arapça dersi vermeye başladı.

Yaklaşık 5 aydır görev yaptıkları üniversitede öğrenciler ve akademisyenlerle kaynaşıp Bilecik'te yeni bir hayat kuran Salih ailesi, ülkelerinde geçirdikleri kötü günleri hatırlayarak, iletişim kurmakta güçlük çektikleri akrabalarının akıbetini merak ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ÖSO ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Salih ailesi, bu harekatın amacına ulaşması için her gün askerlere dua ediyor.

Türk ve ÖSO askerlerini bayraklarla mevzilerde resmeden Salih çiftinin çocukları, anne ve babaları gibi ülkelerine bir an önce istikrar ve huzur gelmesini istiyor.

- "Türk ordusuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız"

Babasını iç savaşta kaybeden İhsan Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük saygı duyduklarını, eziyete maruz kalan Müslümanların dünyadaki tek savunucusunun Türkiye olduğunu söyledi.

Salih, Türk insanının kendilerini gönülden karşıladığını belirterek, "Şam'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmendim, eşim de öğretmendi. Türkiye'ye geldiğimizde tekrar aynı işi aradık. Şeyh Edebali Üniversitesi, başvurumuza olumlu yanıt verince İslami İlimler Fakültesinde hazırlık sınıfı öğrencilerine Arapça eğitim vermeye başladık yani yine öğretmen olduk. Ülkemizde akrabalarımız var, gelişmeleri takip ediyoruz. Türk ordusuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. Onların sayesinde biz burada yaşayabiliyoruz. Her zaman bunu öğrencilerimize de söylüyoruz. Biz askerler için dua etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

- Türk ve ÖSO askerleri el ele

Zeytin Dalı Harekatı'nı dikkatle takip ettiklerini anlatan Salih, "Çocuklarımız da bizden duyuyorlar, televizyonda görüyorlar. Çocuklarıma orada olanları anlattım. Her gün bu şekilde konuşuyoruz. Onlar da hissettiklerini, yaşadıklarını resme döktüler." ifadelerini kullandı.

Anne Sevsen Salih de "Burada iyi hayatımız varsa bunda etken, Türk askerleridir. Hepimiz Suriye ve Türkiye için dua ediyoruz." diye konuştu.

Türk ve ÖSO askerlerini birlikte mevzide ellerinde bayraklarıyla resmeden 8 yaşındaki Enes Salih de içinden gelenlerin resmini yaptığını, duygularını aktardığını söyledi.

Kağıda "Zeytin Dalı Harekatı birlikte kazanılacak." yazan 11 yaşındaki Sara Salih de Türk ve ÖSO askerlerini el ele çizerek birlikte mücadelenin resmini yapmak istediğini anlattı.

Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Avnullah Enes, Salih ailesinin 3,5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "İş nedeniyle fakültemize başvurdular, 4,5 aydır bizimle birlikteler. Hazırlık sınıflarında Arapça eğitimi veriyorlar. Öğrencilerimiz onları çok seviyor." dedi.