28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Siirt Belediyesinden öğretmenlere hediye

Siirt Belediyesinden öğretmenlere hediye - İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ziyaret ettiği öğretmenlere çeşitli hediyeler verdiSİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Ceyhun Dilşad Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

23.11.2017 - 17:14

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Taşkın, öğretmenlerle bir araya geldi.

Taşkın, sohbet ettiği öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli hediyeler verdi.

Öğretmenlerin her gün hatırlanması ve baş üstünde tutulması gerektiğini vurgulayan Taşkın, "Onlar bizim kıymetlilerimiz. Geçtiğimiz günlerde ilkokul öğretmenimi Siirt'te misafir ettim. Çok farklı duygular içinde bir zaman dilimi geçirdik. 30 yıldan sonra beni ziyarete gelmesi, hayata hazırlanmamda emeğinin olması çok kıymetli. Çam sakızı çoban armağanı hediyeyle, öğretmenlerimizin yanlarında olduğumuzu hissetmelerini sağlamak için geliyoruz." dedi.

Taşkın, öğretmenliğin meslekten öte bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretmen öğrenci ilişkilerinin en güzel şekillerinden birisini de Siirt'in Tillo ilçesinde İsmail Fakirullah Hazretleri ile İbrahim Hakkı Hazretleri arasındaki ilişkiden görebiliyoruz. Her ikisi de Tillo'da metfun. İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasına duyduğu sevgi ve saygıyla, yılın ilk güneşini onun başının ucuna düşürmek için düzenek yapmış ve 'Yılın ilk güneşi hocamın başucunu aydınlatmazsa ben o güneşi neyleyim' demiştir. Onu dünyada eşi benzeri olmayan bir düzenekle ortaya koyması bizim için burada ayrı bir değer ifade ediyor."

Okul Müdürü İdris Yolbaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Taşkın'a teşekkür etti.