18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Siirt'te "empati yürüyüşü"

Siirt'te "empati yürüyüşü" - GAP Gençlik ve Kültür Evi'nce engellilere destek amacıyla empati yürüyüşü düzenlendi - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın: - "Engelli kardeşlerimizle sadece Engelliler Günü'nde değil, her gün birlikte olmamız lazım"SİİRT (AA) - Siirt'te 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla empati yürüyüşü yapıldı.

4.12.2017 - 17:12

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, şair Dursun Ali Erzincanlı ile öğrenci ve engellilerin yer aldığı grup, Güres Caddesi'ndeki Kızılay Kan Merkezi önünde toplandı.

"Sadece bir gün değil her gün sizinleyiz" yazılı pankartı taşıyan grup, Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ne kadar yürüdü.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, burada yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "empati" yapmak istediklerini söyledi.

Sağlıklı bireyler olarak her işlerini rahatlıkla görebildiklerini dile getiren Taşkın, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşlerimizle sadece engelliler gününde değil her gün birlikte olmamız lazım. Biz belediye, devlet olarak engellilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Onların ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Hep birlikte bu farkındalığı geliştirmek ve hayatı birlikte yaşadığımızı görmek durumundayız."

Şair Erzincanlı da her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu da engellilerin toplumun birer unsuru olduğuna dikkat çekerek, "Bu toplumda birlikte yaşadığımızı unutmamak gerektiğini kısa bir yürüyüşle hatırlatmak istedik." dedi.