19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Siirt'te "evde fizik tedavi ve rehabilitasyon" hizmeti

Siirt'te "evde fizik tedavi ve rehabilitasyon" hizmeti - Siirt'te ihtiyacı olan hastalar için evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmeye başlandı - Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Can: - "İhtiyacı olan herkese sağlık hizmetini ulaştırmamız gerekiyor.

8.08.2017 - 19:25
Kendimizi bu yola adadık, çabalarımız devam edecek"

SİİRT (AA) - Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında hayata geçirilen "evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti" Siirt'te de verilmeye başlandı.

Rehabilitasyon ve fizik tedavi uzmanının kontrolünde fizyoterapistlerce hastalara evlerinde belli bir program dahilinde fizik tedavi seansları veriliyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, bu kapsamda, sağlık ekipleriyle birlikte Siirt merkeze bağlı Bağtepe köyünde 5 engelli kardeşin bulunduğu Tuz ailesini evlerinde ziyaret etti.

Can, burada yaptığı konuşmada, evde sağlık hizmetlerinin bir telefon kadar yakın olduğunu söyledi. İhtiyaç duyan vatandaşların 444 38 33 numaralı telefon hattından hastanelere ulaşarak yardım isteyebileceklerini dile getiren Can, "İhtiyacı olan herkese sağlık hizmetini ulaştırmamız gerekiyor. Kendimizi bu yola adadık, çabalarımız devam edecek." dedi.

Siirt Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Abdullah Akar da bu hizmeti özelikle hastaneye gelme imkanı olmayan hastalara verdiklerini söyledi.

Engelli kardeşlerin ağabeyi Hasan Tuz da daha önce kardeşlerini özel bir rehabilitasyon merkezine götürerek tedavi ettirdiğini fakat daha sonra kardeşlerinin kiloları ve hastalıkları ileri boyutlara ulaştığı için taşıma hizmeti alamadıklarını anlattı. Tuz, "Şimdi ise her gün eve gelip tedavi ediyorlar, kardeşlerim de bu durumdan oldukça memnun. Bu uygulamayı yapanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.