23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Siirt'te kitap fuarı açıldı

Siirt'te kitap fuarı açıldı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: - "Türkiye'de ve bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır"SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye'de ve bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır.

28.03.2017 - 17:06
" dedi.

Valilik tarafından "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" adıyla dördüncüsü düzenlenen, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinin de bu yıl desteklediği kitap fuarı, Kooperatif Mahallesi'ndeki düğün salonunda açıldı.

Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından açılışı yapılan fuara, 50 yayınevi ile 24 yazar katıldı.

Yasin Aktay, yaptığı konuşmada, Siirt'in kültür şehri haline gelmesi, yeni aydınlar, memlekete hayırlı insanlar yetiştirmesi konusunda kitap fuarının çok önemli olduğunu söyledi.

Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin 6-7 Ekim olaylarında terör örgütü yandaşlarınca yönlendirilen çocuklar tarafından yakıldığını belirten Aktay, "Türkiye'de ve bizim bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır. Türkiye düşmanı olduğunu biliyorduk, Kürt düşmanı olduğunu da biliyorduk ama aynı zamanda kitap ve çocuk düşmanıdır. Kitap okumaları gereken çocuklar, kütüphaneler yakacak hale getiriliyor." diye konuştu.

Aktay, fuarların, çok sayıda kitabı bir arada görme imkanı verdiğini de kaydetti.

Vali Tutulmaz ise kitabın, geçmişle bağ kurulması için önemli olduğunu ifade etti.

Nüfusu ve ekonomisi daha büyük bölge illerinde bu şekilde süren bir etkinliğin bulunmadığını anlatan Tutulmaz, "Okulları ziyaretimizde çocuklar, kitap fuarının ne zaman açılacağını soruyor. Demek ki toplum artık bunu kabullenmiş ve her geçen gün de ilgisini artırıyor. İlk yıl 8 bin, ikinci sene 13 bin, geçen yıl 18 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, inşallah bu yıl 25 bin kişi gezecek." dedi.

Taşkın da daha önce düzenlenen kitap fuarına DBP'li belediye yönetiminin destek sunmadığını belirtti.

Kentte 6 gün açık kalacak fuar, 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.