28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Siirt'te şehit güvenlik korucusu için tören

Siirt'te şehit güvenlik korucusu için tören - Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Dündar için İl Jandarma Komutanlığında tören yapıldıSİİRT (AA) - Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar için tören düzenlendi.

22.06.2017 - 11:28

İl Jandarma Komutanlığındaki törende, 32 yaşındaki şehit Dündar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu.

- Oğlunu tülbent sallayarak uğurladı

Törene katılan şehit korucunun annesi Emine Dündar, oğlunun tabutu başında uzun süre tülbent salladı.

Güçlükle ayakta durabilen anne Dündar ile şehidin yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

Törene katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç ve askeri yetkililer, şehit yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Eruh ilçesine uğurlandı.

Törene eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Siirt'in Eruh ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine gece PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırıda güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar şehit olmuştu.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılmış, saldırının gerçekleştirildiği Bilgili köyü sınırlarında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.