28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Siirt'te "ümmet iftarı"

Siirt'te "ümmet iftarı" - Siirt İnsan Hak Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği tarafından "ümmet iftarı" düzenlendi SİİRT (AA) - Siirt İnsan Hak Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği tarafından "ümmet iftarı" düzenlendi.

21.06.2017 - 23:03

Naci Kutlu Üçgen Parkı'nda kurulan sofrada vatandaşlar, okunan ezanın ardından su, hurma ve simitle iftar yaptı.

Derneğin kadın kolları başkanı Fatma Erdemci, Kur'an-ı Kerim'in indiği, bin aydan hayırlı gecede bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

İslam coğrafyasında yaşananları daha iyi anlayabilmek için ümmet iftarını organize ettiklerini kaydeden Erdemci, şöyle konuştu:

"Amacımız ümmet coğrafyasındaki gözyaşlarına, yokluğa, yoksulluğa ve acıya dikkat çekmek. Bugün bu sofrada bize katık olan simit, hurma ve su, pek çok İslam coğrafyasında mazluma, Müslüman'a ve çocuklara bile nasip olmuyor. Dedik ki bugün İslam coğrafyasını düşünerek iftarımızı açalım. Allah'a bize bunu nasip ettiği için hamdedelim. Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mısır zindanlarında, Suriye'de, Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde zor şartlarda oruç tutan Müslümanların dertlerini ümmet iftarıyla anlamak istedik. Ümmet iftarımız İnşallah hayırlara vesile olur."

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da, "Burada amaç bolluk içinde olanların yanında kıtlık, imkansızlıklar içinde ramazanı geçiren bir toplumun farkına varmak ve bununla ilgili bir bilinç oluşturmaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, dua etti.