28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şimşek, Burdur Valisi Yılmaz'ı ziyaret etti

Şimşek, Burdur Valisi Yılmaz'ı ziyaret etti ANTALYA (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Burdur'da Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

9.03.2017 - 11:24

Ziyaretin basına açık bölümünde konuşan Şimşek, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere ülkenin değişik illerini ziyaret ettiklerini anımsatarak, geçen birkaç gün içerisinde Cizre, Şırnak, Bingöl, Gaziantep, Isparta'da çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu, bugün de Burdur'a geldiğini söyledi.

Burdur'un güzel bir il olduğunu ve sanayileşme çabalarını bildiğini kaydeden Şimşek, "Maliye Bakanı olduğum dönemde de arkadaşlar bilirler, gereken her türlü desteği vermiştik. Burdur'a her zaman özel ilgi gösterdik ve biraz da pozitif ayrımcılık yaptık hep. İnşallah bundan sonra da gerek valimizle gerek milletvekili arkadaşlarımızla ve diğer arkadaşlarla bir ekip ruhu içinde çalışacağız." diye konuştu.

Şimşek, Burdur'un limana yakın bir il olmasının önemine değinerek, Antalya'da sıkışma olunca sanayinin bir kısmının Burdur'a yönelmesi ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Şimşek, "Ben inanıyorum ki Burdur gerek tarım ve hayvancılık gerek diğer alanlarda hızlı bir gelişme gösterecek, çünkü o potansiyele sahip. O potansiyeli hayata geçirmek için hükümet olarak gerekli destekleri her zaman verdik, vermeye de devam edeceğiz." dedi.

Vali Yılmaz'a bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Şimşek, bugün şehirde sanayi, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir istişare toplantısı yapacağını, ilçelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da Akdeniz'in Teke Yöresi diye tabir edilen bölgesinde bulunan Burdur'un ekonomik ve sanayi açısından hızla geliştiğini söyledi.