28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sinop'ta gönüllü askerlik başvurusu

Sinop'ta gönüllü askerlik başvurusu - Aralarında bir şehit annesinin de bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı - Gruptakiler, başvurunun ardından vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı SİNOP (AA) - Sinop'ta, aralarında bir şehit annesinin de bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

31.01.2018 - 13:52

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop Şubesi öncülüğünde dernek başkanı Erol Özçelik ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra AK Parti Sinop Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök ile çeşitli meslek gruplarına mensup vatandaşlardan oluşan grup, Sinop Askerlik Şubesi Başkanlığına giderek gönüllü askerlik için başvuru dilekçelerini yetkililere teslim etti.

Erol Özçelik, burada yaptığı açıklamada, TSK tarafından yürütülen operasyonun sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

Harekatın amacının Türkiye'nin sınırlarında ve bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması olduğunu vurgulayan Özçelik, "Harekat herhangi bir kavme, ırka karşı değil, PYD/YPG/PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yöneliktir. Bizi taciz eden üç beş ipsize, soysuza soluk aldırmayacağız. Afrin operasyonu başarıyla tamamlandığında doğu Akdeniz'e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, bu operasyonu Allah'ın izniyle zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Özçelik'in konuşmasının ardından bir şehit annesinin de bulunduğu gruptakiler, gönüllü askerlik için başvuru dilekçesini yetkililere sundu.

Katılımcılar, başvurunun ardından vatandaşlara 2 bin Türk bayrağı dağıttı.