29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Sinop'ta sivil toplum kuruluşlarından "evet" çağrısı

Sinop'ta sivil toplum kuruluşlarından "evet" çağrısı SİNOP (AA) - Sinop'ta bazı sivil toplum kuruluşları, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

21.03.2017 - 13:36

İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı ve İmam Hatipliler Derneğinin Sinop temsilcileri bir araya gelerek, Sinop Sivil Toplum Kuruluşları ve İmam Hatip Okulları Platformunu kurdu.

Platform Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da Türkiye'de yaklaşık 55 milyon seçmenin sandık başına gideceğini hatırlattı.

Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmelere değinen Tokmak, 94 yıllık Cumhuriyet tarihinin 79 yıllık bölümü ile son 15 yılını ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta gösterdiği hedeflere son 15 yıllık periyotta hızla yaklaşıldığını belirten Tokmak, şöyle konuştu:

"Şimdi hep beraber düşünmek zamanıdır. Bir devlet bir başka devletin yönetim sistemini değiştirmesinden neden rahatsız olur? Bu, onları neden ilgilendirir? Hiçbir devlet bir başka devletin hızlı adımlarla büyümesini istemez. Hele ki bu devlet nüfusu 80 milyonu aşmışsa ve bu nüfusun yüzde 99'u Müslüman ise gelişmemelidir, büyümemelidir ve kendilerinden ileri gitmemelidir. Onlara hasta adam lazımdır. Onlara kapılarında onursuzca el açan, onlara uzaktan kumanda ile yönetebilecekleri devletler lazımdır. İşte bunun içindir ki burunları hep bizim iç işlerimizde olmuştur."

- "Çağrımız 'evet' çatısı altında birleşmektir"

Tokmak, Sinop Sivil Toplum Kuruluşları ve İmam Hatip Okulları Platformu olarak 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını kaydetti.

Türkiye sevdalısı olduklarını, sadece bugünü değil yıllar sonrasını düşündüklerini söyleyen Tokmak, "Bizler bugünle yetinmeyip Türkiye'nin yarınını garanti altına almanın mücadelesini yaptığımızın bilincindeyiz. Tüm Sinop ve Türkiye kamuoyuna çağrımız 'evet' çatısı altında birleşmektir. Türkiye'mizin büyüyüp gelişmesinden büyük rahatsızlık içine giren dış güçlerin yerli iş birlikçilerini iyi tanımaları son derece önemlidir. Türkiye'de terörü besleyen ülkeler bir bir açığa çıkmıştır. İşte bunlara hizmetkarlık yapanlar iyi bilinmelidir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedeflerine ulaşmadaki kararlılığına işaret eden Tokmak, devletler arasında ilk 10 içinde yer alınabilmesi için sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.