29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şırnaklı çocuklar için akrobasi şöleni

Şırnaklı çocuklar için akrobasi şöleni - Gençlik ve Spor Bakanlığınca gerçekleştirilen "Kardeşlik ve Spor" turnuvasının Şırnak etabının finallerinden sonra Karizma Show ekibi çocuklara gösteri sundu - Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci: "Bu tür etkinliklerin ilimizde, bölgemizde olması çocuklarımızı mutlu ediyor.

9.08.2018 - 13:01
En azından önceki dönemlerin o olumsuz psikolojilerinden kurtulup farklı bir havaya girebiliyorlar" - Karizma Show üyesi Emre Saraç: "Ekibimizle birlikte Şırnak'ta olmaktan mutluyuz. Çocuklara şov yapmanın mutluluğunu yaşadık"

ŞIRNAK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca gerçekleştirilen "Kardeşlik ve Spor" turnuvasının Şırnak etabının finallerinden sonra Karizma Show ekibi çocuklara gösteri yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinden düzenlenen "Kardeşlik ve Spor" turnuvaları kapsamında Şırnak etabının finalleri Gençlik Merkezi spor salonunda yapıldı. Final maçlarının ardından Karizma Show ekibi, çocuklara görsel şölen sundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, gazeteciler yaptığı açıklamada, "Kardeşlik ve Spor" turnuvalarının sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 9 ilin katılımı ile yapıldığını belirtti.

Turnuvalarının 27 Temmuz-19 Ağustos tarihleri arasında finallerin de 20 Ağustos'ta Şanlıurfa'da yapılacağını kaydeden Ekinci, Şırnak etabının 6 branşta 180 sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bu tür etkinliklere aç ve muhtaç olduğunu ifade eden Ekinci, şöyle devam etti:

"Karizma Show ekibi ABD'de bulunan Harlem Globetrotters grubunun bir benzeridir. Burada güzel, eğlenceli bir gösteri yaptılar. Bu Şırnak için bir ilk, çok güzel bir etkinlik olacak. Ulusal arenada Türkiye ve dünya çapında bilinen bir grup olması çocuklarımızı ayrıca sevindiriyor ve çocuklarımızın ilgisi yükseltiyor. Bu tür etkinliklerin ilimizde, bölgemizde olması çocuklarımızı mutlu ediyor. En azından önceki dönemlerin o olumsuz psikolojilerinden kurtulup farklı bir havaya girebiliyorlar."

Çocukların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor tesislerinden ayrılmak istemediklerini ve düzenlenen bu tür etkinliklere de 3-4 saat öncesinden geldiklerini dile getiren Ekinci, şöyle dedi:

"Çocuklar burayı ve sporu çok seviyor. Sporla ilgili yapılan etkinliklere gerçekten katılım çok yüksek. Çocukların çok hoşuna gitti, bu sevindirici bir şey. İnşallah Şırnak adına daha güzel günler çocuklarımızı bekliyor, spor adına daha güzel çalışmalarımız ve etkinliklerimiz olacak. Her şey Şırnak için."

Karizma Show basketbol gösteri takımı sporcusu Emre Saraç da Şırnaklı çocukların spora ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sporun çocuklar için önemli olduğunu anlatan Saraç, "Çocukları eğlendirmeye geldik. İnşallah hep beraber mutlu ve huzurlu bir gün geçiririz. Ekibimizle birlikte Şırnak'ta olmaktan mutluyuz. Çocuklara şov yapmanın mutluluğunu yaşadık. Gururlandık. Çocuklarımız ve kardeşlerimiz sporla büyüsün." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde antrenör Abdullah Ergin, Karizma Show basketbol grubunun hem büyükler hem de küçükler için çok güzel bir gösteri sunduğunu belirtti.

Ergin, "Küçükler için yaptığımız bir etkinlikti, yetişkinler de gösteriyi izlemeye geldiler. Hem büyükler hem de küçükler için iyi bir etkinlik oldu. Katıldıkları için Şırnak halkına ve çocuklarına ve buraya geldikleri için de Karizma Show ekibine teşekkür ederiz." dedi.

10 yaşındaki Engelli Musa Sevim de gösterinin güzel olduğunu aktardı.