29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Şırnak'ta çobanın teröristlerce öldürülmesi

Şırnak'ta çobanın teröristlerce öldürülmesi - Şırnak'ın Yeniaslanbaşar köyünde teröristler tarafından katledilen Tayyar Fidan'ın akrabaları terör örgütü PKK'ya lanet okudu - Fidan'ın kızı Züleyha: - "Görün, duyun, bilin, kendinize gelin insanı katleden insan değildir.

17.07.2017 - 22:32
PKK'yı sonsuza kadar kınıyorum, lanetliyorum"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Yeniaslanbaşar köyünde teröristlerce katledilen Tayyar Fidan'ın ailesi terör örgütü PKK'ya lanet okudu.

Fidan'ın 8 çocuğundan biri olan kızı Züleyha, babasının hayvancılıkla uğraşan, evini geçindirmekten başka derdi olmayan kendi halinde bir insan olduğunu söyledi.

Babasının akşam eve gelmemesi üzerine durumu jandarmaya bildirdiklerini anlatan Züleyha, daha sonra Jandarma ekipleriyle beraber babasını aramaya çıktıklarını aktardı.

Ertesi gün sabah tekrar aramaya çıktıklarını ve 07.30 civarında babasının cesedine ulaştıklarını ifade eden Züleyha, "Yerde yatıyordu, ensesinden vurulmuştu. Kolunu kırmışlardı. İnsafsızca işkence etmişlerdi." diye konuştu.

PKK'lı teröristlerin güvenlik korucusu amcasının oğlunu roketli saldırıda şehit ettiklerini hatırlatan Züleyha, şunları belirtti:

"Hiçbir zaman teröristlerin arkalarında, yanında durmadık. Her zaman devletimizi yanında olduk, milletimizi koruduk, sevdik. Sonsuza kadar kınıyorum, ben yaşadığım müddetçe bu bir acı olarak içimizde kalacak. Allah bunu bize yapanların belasını versin, onları kahretsin. Bu hiçbir şekilde Kürt meselesi değil, babam korucu değildi, asker değildi sivildi. Bu insanlar sivilleri bile katlediyor ise ben hiçbir şey demiyorum. Görün, duyun, bilin, kendinize gelin insanı katleden insan değildir. PKK'yı sonsuza kadar kınıyorum, lanetliyorum."

Fidan'ın kuzeni Ramazan ise "Böyle bir insan öldürülür mü? Bu hangi mantığa sığar ondan ne istediniz? öldürerek elinize ne geçti?" ifadelerini kullandı.