28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şırnak'ta gençler için spor ve musiki zamanı

Şırnak'ta gençler için spor ve musiki zamanı - Tesis edilen huzur ve güven ortamının sosyal yaşamda olumlu yansımalarının görüldüğü Şırnak'ta çok sayıda genç, spor ve müziğe yöneldi - Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Gençlik Merkezinde düzenlenen futbol, basketbol, hentbol, okçuluk, karate ve judo gibi 20 spor branşı ile gitar, bağlama, keman ve resim kurslarından 9 ayda 11 bin genç faydalandı - Gençlik ve Spor İl Müdürü Ekinci: - "Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onları geleceğe hazırlamaktır.

2.10.2017 - 11:08
Elleri gitar, bağlama, keman çalsın istiyoruz" - Kurs eğitmeni Eren: - "İmkan verildiğinde Şırnak hem spor hem de sanatta önemli yerlere gelecektir"

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ta çok sayıda genç, tesis edilen huzur ve güven ortamında spor ve müzik eğitimi alıyor.

Terörün neden olduğu mağduriyetin devlet desteğiyle giderilmesi, yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğü Şırnak'ta, huzur ve güven ortamını fırsat bilen gençler, spor ve müziğe yöneldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Gençlik Merkezinde gençlere yönelik futbol, basketbol, hentbol, okçuluk, karate ve judo gibi toplamda 20 spor branşı ile gitar, bağlama, keman ve resim kursu düzenlendi. Bu kurslara kayıt yaptıran gençlerin sayısı 9 ayda 11 bine ulaştı.

Başarılı kursiyerlerden gençlik korosu oluşturulması için çalışmaların sürdüğü merkezde ayrıca köy ve beldelerden gelen 5 bin 864 öğrenciye yönelik sinema gösterimi gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

- "Gençlerimizi sporun yanı sıra sanat ve kültürle buluşturmayı hedefledik"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşanan terör saldırıları nedeniyle gençlerin spordan uzaklaştığını belirtti.

Gençlik Merkezinde devlet desteğiyle gençlere yönelik spor ve sanat alanları oluşturduklarını dile getiren Ekinci, artık gençlerin geleceğe umutla baktığını söyledi.

"Kentin terör olaylarından arınmasının ardından Bakanlığımız gençlere yönelik projelerimizi destekledi, bizi teşvik etti." diyen Ekinci, hayata geçirilen proje ile merkezde gençlere 20 spor dalında hizmet verdiklerini aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün de sanatsal ve kültürel anlamda büyük destek verdiğini ifade eden Ekinci, 6 bin üyesi bulunan merkezde 9 ayda 598'i gitar, bağlama ve keman dersi olmak üzere toplam 11 bin gence eğitimler verildiğini kaydetti.

Ekinci, başarılı 217 gence yönelik gezi programları düzenlediklerini anlatarak, "Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onları geleceğe hazırlamaktır. Elleri taş atmak yerine gitar, bağlama, keman çalsın istiyoruz." dedi.

Gençlerin spor aktivitelerine büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Ekinci, kayıtların önümüzdeki süreçte katlanarak devam edeceğini aktardı.

"Gençlerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduğumuz projelerle sporun yanı sıra sanat ve kültürle buluşturmayı hedefledik." ifadesini kullanan Ekinci, aileleri de aktiviteleri yerinde görmeleri için merkeze davet ettiklerini anlattı.

Şırnak'ın Türkiye'nin en çok genç nüfusa sahip illerinden biri olduğuna dikkati çeken Ekinci, gençlerin spor yapmasını, enstrüman çalmasını, şarkı söylemesini istediklerini, gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmek için bu çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

- "Şırnak hem spor hem de sanatta önemli yerlere gelecektir"

Kurs eğitmenlerinden Mecit Çağırcı, haftanın 5 günü 80 öğrenciye erbane eğitimi verdiğini söyledi.

Öğrencilerin aldığı eğitimden memnuniyet duyduğunu ifade eden Çağırcı, "Amacımız terör olaylarında kırılan gönülleri sanatla onarmak." diye konuştu.

Kerem Eren de kurslara gençlerin büyük katılım gösterdiğini belirterek, eğitimlerde büyük mesafe katettiklerini aktardı.

Çok yetenekli kursiyerlerin olduğuna işaret eden Eren, "İmkan verildiğinde Şırnak hem spor hem de sanatta önemli yerlere gelecektir." ifadesini kullandı.

- "Milli takıma Şırnak'tan başarılı sporcu yetiştirmek istiyoruz"

Yüzme antrenörü Emrullah Öğmen ise yüzme kültürünü Şırnak'ta yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

"Milli takıma Şırnak'tan başarılı sporcu yetiştirmek istiyoruz." diyen Öğmen, öğencilerin eğitimlere yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kursiyerlerden Şeyma Ülger, ilgisi dolayısıyla erbane kursuna kayıt yaptırdığını belirtti.

İki aylık süreçte büyük mesafe kat ettiğini anlatan Ülger, erbane çalmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emir Deniz, 4 aydır bağlama eğitimi aldığını, okulların başlaması nedeniyle kursa hafta sonu devam edeceğini aktardı.

Saz üstadı olmak istediğini ifade eden Deniz, bu eğitimlerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Merkezde düzenlenen etkinliklere katılan 8. sınıf öğrencisi Hüsniye Katar da büyük ekranda sinema filmi izlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çeşitli spor aktivitelerine de katıldığını dile getiren Katar, "Daha önce yaşamadığım bir gün yaşadım. Bize bu imkanı tanıyan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.