28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Şırnak'ta İHH'den 800 aileye yardım

Şırnak'ta İHH'den 800 aileye yardım - "İzmir'den Şırnak'a Kardeşlik Köprüsü" temasıyla İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir Şubesinden gönderilen giysi, gıda ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahibi terör mağduru ailelere ulaştırıldı - İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak Şube Başkanı Tatar: "İzmir ve Şırnak arasındaki gönül köprülerini bu sayede güçlendirdiğimizi düşünüyorum" ŞIRNAK (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İzmir Şubesinden Şırnak'a gönderilen giysi, gıda ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahibi 800 aileye dağıtıldı.

15.02.2018 - 14:40

"İzmir'den Şırnak'a Kardeşlik Köprüsü" temasıyla hazırlanan 300 bin liralık yardım, önceden tespit edilen 6 ilçe ile bağlı köy ve beldelerde yaşayan, yaklaşık 3 bin kişiden oluşan 800 aileye ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak Şube Başkanı Serdar Tatar, 3 aylık çalışma sonucunda en ücra köylerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirterek, "İzmir ve Şırnak arasındaki gönül köprülerini bu sayede güçlendirdiğimizi düşünüyorum. 300 bin liralık nakdi, gıda ve giyim yardımını, terör mağduru ve ihtiyaç sahibi 800 aileye ulaştırdık. İnşallah bunun devamı da gelecek. Bu kapsamda Türkiye'nin bir bütün olduğunu da göstermiş olduk." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir Kadın Kolları Başkanı Elif Sağıroğlu da, terörden zarar gören ailelere yardımcı olmak istediklerini ifade ederek, "Terör saldırılarının yaşandığı dönemde şube olarak kentteki mağdurlara yönelik bir çalışma başlatma kararı aldık. Bu kapsamda toplanan yardımları kente getirdik." dedi.

Sağıroğlu, "Daha önce gidilemeyen belde ve köyleri, çalınmayan kapıları tercih ettik. Doğu-batı dayanışması adına çok güzel referanslar elde ettik. Bizleri çok iyi ağırladılar. Böyle sıcak insanlarla, misafirperver, saygılı insanlara hizmet etme şerefine nail olduk." şeklinde konuştu.