29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Sivas'ta 4 bin kişi iftarda buluştu

Sivas'ta 4 bin kişi iftarda buluştu - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kaymakamlık, belediye, Kızılay ve esnafın katkılarıyla Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen iftar programına binlerce vatandaş katıldı SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen programda 4 bin 150 kişi birlikte iftar yaptı.

21.06.2017 - 22:47

Şarkışla Kaymakamlığı, Şarkışla Belediyesi, Kızılay Şarkışla Şubesi ve esnafın katkısıyla Şehitler Parkı'nda iftar programı düzenlendi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, burada yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen iftar programına soğuk havaya rağmen katılımın fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Gönül sofrasına katılan vatandaşlara teşekkür eden Pektaş, "Şarkışla'da geleneksel hale gelen Kadir Gecesi iftarında sizlerle bir olmanın, beraber olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel tablo karşısında söylenebilecek tek bir şey var, Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. İslam'ın son sancağı olan bu millet inşallah bundan sonra da ezanların okunduğu, bayrakların indirilmediği bir vatan diyarı olarak bütün mazlumların, bütün masumların umudu olarak, son kalesi olarak ilelebet yaşamaya devam etsin." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise iftar yemeğinin hazırlanarak vatandaşlara dağıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İftar programını geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Oğuz, şöyle devam etti:

"Şarkışlamızın en büyük meydanında vatandaşlarımızın hınca hınç doldurduğu bir iftar programını gerçekleştirdik. Burada ne yediğimiz ne içtiğimiz çok önemli değil, önemli olan insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada buluşturulması. Şarkışla Belediyesi olarak bugüne kadar Allah'a şükürler olsun güzel organizasyonlarla bunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bugün de Kadir Gecesi'nde vatandaşımızı meydana davet ettik ve insanlarımız da koşa koşa gelerek meydanı hınca hınç doldurdular. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

Belediye olarak ramazan boyunca her gün 600 kişiye iftar verdiklerini aktaran Oğuz, bugünkü programa 4 bin 150 kişinin katılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Program Şarkışla Müftüsü Mehmet Cingöz'ün yaptırdığı dua ile sona erdi.