28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sivas'ta hayvan otlatma kavgası: 1 ölü

Sivas'ta hayvan otlatma kavgası: 1 ölü - Arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada bir kişi öldü - Ölen kişinin yakınları, şüphelinin evinin yanında bulunan samanlığı ateşe verdi SİVAS (AA) - Sivas'ta iki kişi arasında arazide hayvan otlatma anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada bir kişi tüfekle vurularak öldürüldü.

20.08.2018 - 15:39

Alınan bilgiye göre, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunduğu iddia edilen Osman Koyurga (37) ve İbrahim A. (18), merkeze bağlı Kızılöz ve Kızılova köyleri arasında karşılaştı.

İkili arasında arazide hayvan otlatma nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında İbrahim A'nın yanında bulunan pompalı tüfekle ateş ettiği Koyurga olay yerinde yaşamını yitirdi.

Silah seslerini duyan Koyurga'nın yakınları olay yerine gelerek İbrahim A'yı darbetti. Daha sonra jandarma ekipleri İbrahim A'yı gözaltına aldı.

Koyurga'nın cenazesi ise otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

- Zanlının samanlığını ateşe verdiler

Olay sonrasında Koyurga'nın yakınları tarafından İbrahim A'nın evinin yanındaki samanlık ateşe verildi. Yangına müdahale için gelen itfaiye ve jandarma ekiplerine tepki gösteren köylüler araçlara taş attı.

Arbede sırasında Sivas Belediyesi itfaiye eri Fatih Çimen kolundan ve göğsünden yaralandı. Jandarma ekiplerinin müdahalesi sonrası yangın söndürüldü. Jandarma ekipleri köye giriş çıkışı kapatarak güvenlik önlemi aldı.