28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sivas'ta şiddetli dolu 15 bin dekar buğday tarlasına zarar verdi

Sivas'ta şiddetli dolu 15 bin dekar buğday tarlasına zarar verdi - Sivas Valisi Gül: - "Normalde bu tür zararları TARSİM karşılıyor.

20.06.2017 - 15:08
Bu da hepimiz için bir ders olsun. Sigorta yapmak lazım. Zararları tespit edeceğiz"

SİVAS (AA) - Sivas'ta etkili olan şiddetli dolunun, Hafik ilçesi ve merkeze bağlı bazı köylerde 15 bin dekar buğday tarlasında zarara yol açtığı bildirildi.

Vali Davut Gül, merkeze bağlı Dikmencik, Pınarca ve Çaygören ile Hafik ilçesine bağlı Küpecik ve Tuzhisar köylerinde dolu yağışı nedeniyle zarar gören buğday tarlalarında incelemelerde bulundu.

Köylerde vatandaşlar ve muhtarlarca karşılanan Gül, Hafik ilçesinde Küpecik köyü muhtarı Mehmet Efeoğlu ve Tuzhisar köyü muhtarı Hacı Ahmet Peker'den bilgi aldı.

Gül, "Normalde bu tür zararları TARSİM karşılıyor. Bu da hepimiz için bir ders olsun. Sigorta yapmak lazım. Zararları tespit edeceğiz. Türkiye genelinde bu işlerle ilgili bir uygulama olursa bizim de kayıtlarımızda şimdiden bulunsun istiyoruz." dedi.

Kaymakam İdris Arslan ile bilgi alışverişinde bulunan Gül, kimsenin mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

İncelemelerde vali yardımcıları Zihni Yıldızhan, Can Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve İl Genel Meclisi üyeleri de yer aldı.