28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sokak hayvanları için oyuncaklarından vazgeçtiler

Sokak hayvanları için oyuncaklarından vazgeçtiler - Kırklareli'nde oyuncaklarını satarak elde ettikleri gelirle sokak hayvanları için mama alan ilkokul öğrencileri, hayvan bakımevini ziyaret ederek köpekleri besledi KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde oyuncaklarını satarak elde ettikleri gelirle sokak hayvanları için mama alan ilkokul öğrencileri, hayvan bakımevini ziyaret ederek köpekleri besledi.

9.10.2017 - 15:02

Geçtiğimiz hafta sokak köpeklerine mama alabilmek amacıyla evlerinden getirdikleri oyuncakları okul bahçesinde öğretmenlerinin yardımıyla oluşturdukları stantta satan Ziya Gökalp İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri elde ettikleri gelirle, aldıkları mamalar ile Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.

Bakımevindeki sokak hayvanlarını severek keyifli vakit geçiren öğrenciler, daha sonra köpekleri elleri ile besledi.

Okul öğretmenlerinden Buket Gövce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta öğrencilerin okul bahçesinde oyuncaklarını satarak elde ettikleri gelir ile mama aldıklarını anımsattı.

Alınan mamalarla bakımevindeki sokak hayvanlarını beslediklerini belirten Gövce, öğrencilerin çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerin bu davranışlarıyla örnek olduğuna dikkati çeken Gövce, etkinlik ile öğrencilerin yardımlaşmayı öğrendiklerini ve hayvanlara olan bakış açılarının değiştiğini vurguladı.

Öğrencilerden Fatih Erçetin ise okul arkadaşları ile oyuncaklarını satarak sokak hayvanları için aldıkları mamalarla bugün köpekleri beslediklerini anlattı. Sokak hayvanlarını sevdiklerini ifade eden Erçetin, çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Defne Gürler de hayvanları beslemenin kendisini sevindirdiğini kaydetti.