25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sokak hayvanlarına konforlu kulübe hizmeti

Sokak hayvanlarına konforlu kulübe hizmeti - Gümüşhane'de sokak hayvanlarının soğuktan korunabilmesi amacıyla ahşap malzemeden çivisiz korunaklı şık kulübeler yapıldı GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de sokak hayvanlarının kış şartlarından korunabilmesi amacıyla ahşaptan yalıtımlı malzeme kullanılarak korunaklı kulübeler yapıldı.

12.02.2018 - 15:53

Doğa Koruma ve Mili Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğünce (DKMP) sokak hayvanlarının korunması amacıyla çivi kullanılmadan yaptırılan kulübeler, şehirde sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu alanlara konulacak.

Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'nde yapımı tamamlanan kulübelerin tesliminde konuşan DKMP Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, projeyle sokak hayvanlarını daha sağlıklı ortamda barındırmayı amaçladıklarını söyledi.

Korunaklı kulübeler ile sokak hayvanlarının kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirten Aydın, "Bu kulübeler sokak hayvanları için tasarlandı. Onlara daha rahat edebilecekleri, daha sıcak bir ortam sağlayacak. Şimdilik 5 kulübe yaptık. ihtiyaca göre yenilerinin üretimini de yapacağız. Yılın dört mevsiminde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa karşılayabilmek için çalışıyoruz." diye konuştu.