29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Soma'da maden işçilerinin kadrolarına yönelik düzenleme

Soma'da maden işçilerinin kadrolarına yönelik düzenleme - AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan: - "Cumhurbaşkanımızın da açıklamasıyla artık Türkiye Kömür İşletmeleri buradaki şirketle sözleşmesini sonlandırmış oldu.

30.01.2019 - 11:37
Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmelerinin iştiraki olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek"

MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma Kömür İşletmelerinde çalışan 2 bin 400 işçinin durumuna ilişkin belirsizliğin ortadan kalktığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da açıklamasıyla artık Türkiye Kömür İşletmeleri buradaki şirketle sözleşmesini sonlandırmış oldu. Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmelerinin iştiraki olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek." dedi.

Özkan, AK Parti Soma İlçe Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Soma Kömür İşletmelerine bağlı Işıklar ocağında çalışan 2 bin 400 işçinin durumuna ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Işıklar ocağında sözleşme konusu rezervlerde sona yaklaşılmasıyla sıkıntıların da artmaya başladığını dile getiren Özkan, "Ekim ayından bu yana yaptığımız görüşmelerde bu konuyu sürekli olarak istişare ettik. Cumhurbaşkanımızın da açıklamasıyla artık Türkiye Kömür İşletmeleri buradaki şirketle sözleşmesini sonlandırmış oldu." diye konuştu.

Özkan, sözleşmenin sonlandırılmasının ardından maden işçilerinin gelecekleriyle ilgili kaygılandığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmelerinin iştiraki olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek. Bu şekilde kömür üretimine devam edilmiş olunacak. Yer altı zenginliğimiz ekonomiye kazandırılmaya devam edilecek. Hem de bu işletmede çalışan işçi kardeşlerimiz yeni işletme çatısı altında çalışmaya devam edecek. Böylelikle 2 bin 400 maden işçisi kardeşimizin belirsizliği ortadan kalktı.

Ayrıca önümüzdeki günlerde ihalesi yapılan bölgelerde yeni sahalar da açılacak. Üç farklı şirket hazırlıklarını sürdürüyor. Işıklar ocağının devamında da 60 milyon ton üretilmeyi bekleyen linyit rezervi var."

Muhabir : Ahmet Bayram
Yayınlayan : Barışkan Ünal