28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Spor akademisi için 2 bin 264 öğrenci ter döktü

Spor akademisi için 2 bin 264 öğrenci ter döktü - Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca düzenlenen özel yetenek sınavına çeşitli illerden katılan 2 bin 264 genç, 8 kamera ile internet üzerinden canlı yayın yapılan parkurda yeteneklerini gösterdi BİNGÖL (AA) - Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca (BESYO) düzenlenen özel yetenek sınavına çeşitli illerden katılan 2 bin 264 üniversite öğrencisi adayı kontenjana girebilmek için yarıştı.

9.08.2017 - 14:08

Bingöl Üniversitesindeki spor salonunda BESYO tarafından özel yetenek sınavı düzenlendi.

Çeşitli illerden söz konusu sınava katılmak için kente gelen öğrenciler, 23 kişilik sınav komisyonu önünde, 8 kamerayla kayda alınan, internet üzerinden canlı yayın yapılan mini parkurda yeteneklerini sergiledi.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında kurulan ve çeşitli nedenlerden dolayı öğrenci alamayan spor akademisine ilk kez 3 bölümde toplam 260 kontenjan için özel yetenek sınavı yaptıklarını söyledi.

Antrenörlük eğitimi, spor yöneticiliği bölümü ile beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü için açılan yetenek sınavına yoğun ilgi olduğunu aktaran Taşkesen, "Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna beklediğimizden çok yoğun ilgi gösterildi. Türkiye'nin dört bir yanından müracaatlar oldu. Başvuran 3 bin 800 öğrenciden 2 bin 264'ü sınava katılmaya hak kazandı." dedi.

Taşkesen, prova ve eleme döneminde bir ay kentte kalan üniversite öğrenci adaylarının Bingöl ekonomisine de katkı sunduğunu anlatarak, bu dönemde otellerde boş yer bulunamadığını belirtti.

Sınav sisteminin çok adil olduğuna işaret eden Taşkesen, "Sınav adil, şeffaf ve net, haksızlığa meydan vermeyecek şekilde canlı yayınlanıyor." ifadelerini kullandı.

Sınava katılan 2 bin 264 öğrenciden başarı sağlayan 260'ı belirlenerek, bölümde okumaya hak kazanacak.