29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Spor, kültür halini alması gereken bir olgu"

"Spor, kültür halini alması gereken bir olgu" - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: - "Sportif tesisleşme noktasında çok ileri bir durumdayız, inşallah bunu sportif başarıyla da perçinleyeceğiz"MANİSA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin sportif tesisleşme noktasında çok ileri bir durumda olduğunu belirterek, "İnşallah bunu sportif başarıyla da perçinleyeceğiz.

27.09.2018 - 20:09
" dedi.

Manisa'da Saruhanlı Belediyesini ziyaret eden Kasapoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile görüştü.

Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, el birliğiyle Saruhanlı'ya destek vereceklerini, ilçedeki spor branşlarının çeşitliliğinin çok güzel olduğunu söyledi.

Sporu sadece futboldan ibaret görmeyen bir anlayışı burada gördüğünü dile getiren Kasapoğlu, bunun çok sevindirici olduğunu, bu noktada eksikleri bulunan okullara yardımcı olacaklarını anlattı.

Kasapoğlu, Saruhanlı Belediyespora da destek vereceklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu tür şeyleri desteklemek bizim yükümlülüğümüz. Burası bir yapıyorsa, bizim iki yapmamız lazım. Burada ciddi bir isteği ve altyapıyı gördüm. Bunu devam ettireceğiz, bunu başka ilçelerimize beldelerimize yayacağız inşallah. Çünkü spor gerçekten kültür halini alması gereken bir olgu. Sporu ne kadar yaşam tarzı haline getirirsek, hem uluslararası noktada hem de sağlıklı bir toplum noktasında mesafe kat etmiş oluruz. Ülkemizin her yerinde ciddi sportif yatırımlarımız var. Cumhurbaşkanımız sporun merkezinden gelen bir isim, o anlamda çok şanslıyız. Onun verdiği motivasyonla Türkiye, dünyada eşi görülmemiş bir sportif tesisleşme hamlesi yaptı son 16 yılda. İstatistiklere baktığımızda en genç spor tesisleri bizde. Sportif tesisleşme noktasında çok ileri bir durumdayız, inşallah bunu sportif başarıyla da perçinleyeceğiz."

Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulunan ve atletizm pisti projesi hakkında bilgi alan Kasapoğlu, daha sonra Gölmarmara ve Ahmetli ilçelerini de ziyaret etti.

Kasapoğlu, burada vatandaşlarla sohbet edip, gençler ve çocuklara spor malzemesi dağıttı.