25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Spor otomobilleriyle sorunlara dikkati çekecekler

Spor otomobilleriyle sorunlara dikkati çekecekler - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde buluşan cabrio otomobil tutkunları, "trafik kazaları, dikkatsiz sürücüler, kaza sonucu engelli kalanlar ve terör" konularında farkındalık projelerini hayata geçirecekBALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir otomobil markasının cabrio modeline sahip kişilerin oluşturduğu Eskibin Ege Grubu, bazı farkındalık projelerini hayata geçirmek amacıyla buluştu.

20.03.2017 - 10:21

Ege Bölgesi’nde geçen yıl kurulan grubun yaklaşık 20 üyesinin konvoy halinde Ayvalık'ta şehir turu atması ilgiyle izlendi.

Grubun Ayvalık sorumlusu Selçuk Erdemir, AA muhabirine, bazı toplumsal projelere imza atmak için Ayvalık'ta toplandıklarını söyledi.

Ülke genelinde 400 kadar olan bu model ve tür otomobillerin sahipleriyle iletişim halinde olduklarını aktaran Erdemir, “İstanbul, İzmir, Ankara, hepsi buluşamıyorlar. Bizimki şu anda sadece Ege Grubu. Bize en uzak Kuşadası, Bodrum ve Aydın’dan katılan arkadaşlar var. Bir önceki buluşmamız İzmir’deydi. Bundan sonraki buluşmamız Bodrum’da olacak. Ondan sonra Kuşadası’na gideceğiz. Havalar güzelleştikçe iki ayda ya da üç ayda bir bu programlarımızı hayata geçireceğiz.” dedi.

Bu buluşmalarda sosyal projeleri hayata geçirme adına fikirler ürettiklerini anlatan Erdemir, şöyle konuştu:

"Bir buluşmada engellilerle ilgili, bir başka buluşmamızda terörle ilgili projeler üzerinde konuştuk ve bu düşüncelerimizi projelendirdik. Önümüzdeki günlerde trafik kazaları, dikkatsiz sürücüler, bu kazalarda hayatlarını kaybedenler ve engelli kalanlarla ilgili farkındalık yaratmak için turlar düzenleyeceğiz. Bu projelerimizde birçok dernek de bulunacak. Onlarla koordinasyon halinde projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Özellikle motor gücü ve dizaynıyla 'agresif' olarak nitelendirdiğimiz otomobillerle trafikte nasıl daha dikkatli yol alınabileceğini sürücüler ve vatandaşlara göstererek örnek olmaya çalışıyoruz.”

Grubun genç üyelerinden Berktuğ Akbaba da cabrio otomobil kullanmanın önüne geçilemeyecek kadar büyük tutku olduğunu dile getirdi.

Balıkesir merkezde ikamet ettiğini ve Ayvalık’a buluşmaya katılmak için otomobiliyle geldiğini ifade eden Akbaba, şunları kaydetti:

“Bu araçları kullanırken yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil. Bu hislerin yaşanması lazım. Grubumuzdaki her sürücü arkadaşımızın en büyük korkusu kaza yapma ihtimali. Ama en önemlisi de trafik kurallarına uymak. Bu konuda grup buluşmalarımızda kendi aramızda kardeşlik duyguları oluşuyor. Ağabeylerimizin deneyimlerini tatbik etmeye çalışıyoruz. Her toplantımız biz genç sürücüler için ciddi bir deneyim oluyor.”