25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşunun (STK) mensupları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

1.02.2018 - 16:05

STK'ların üyeleri ve yöneticileri, Iğdır Ticaret Borsasının organizasyonuyla kent merkezindeki Mehmet Çavuş Anıtı önünde buluştu.

Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan gruptakiler ardından şehitler için dua etti.

Türk Eğitim-Sen Iğdır Temsilcisi Ali Arslan, burada STK'lar adına yaptığı basın açıklamasında, harekata destek olmak için toplandıklarını aktardı.

Teröre karşı ortak duruş sergilenmesi gerektiğine işaret eden Arslan, şunları söyledi:

"Uluslararası camiayı evrensel insan haklarının bölgede hakim kılınması için ülkemize destek olmaya davet ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı, özellikle sosyal medyada oluşturulabilecek bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Iğdır'daki STK'lar olarak dualarımızla, gönüllerimizle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah Mehmetçik'i korusun, ordumuzu muzaffer kılsın."

Gruptakiler, Ehlibeyt Alimleri Önderi Veli Beder'in harekata katılan güvenlik güçleri için dua etmesinin ardından dağıldı.