28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Sultaniye Kaplıcaları'nı bu yıl 500 bin kişi ziyaret etti

Sultaniye Kaplıcaları'nı bu yıl 500 bin kişi ziyaret etti - Mineral değerleri açısından Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Sultaniye Kaplıcaları, şifalı olduğuna inanılan sularının yanında çamur banyosuyla da dikkati çekiyor - Sultaniye Kaplıcaları Halkla İlişkiler Sorumlusu Mumcuoğlu: - "Ocak ayından bu yana yaklaşık 500 bin ziyaretçi kabul ettik.

21.09.2017 - 11:06
Ramazan ve Kurban bayramında günlük ziyaretçi potansiyeli iki katına çıktı. Kaplıcamız mineral değerleri bakımından oldukça rağbet görüyor"

MUĞLA (AA) - OSMAN AKÇA - Muğla'da Köyceğiz ilçesinde mineral değerleri, ideal sıcaklığı ve gür debisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sultaniye Kaplıcaları'nı bu yıl yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti.

Mineral değerleri açısından Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı olduğuna inanılan sularının yanında çamur banyosuyla da dikkati çekiyor. Kaplıcayı ve çamur banyolarını ziyaret edenler, Köyceğiz Gölü'nde yüzerek serinleme imkanı da bulabiliyor.

Sultaniye Kaplıcaları Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeki Okay Mumcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaplıcanın mineral bakımından dünyada ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Sultaniye Kaplıcaları'nı günde bin 500 ila 2 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Mumcuoğlu, "Ocak ayından bu yana yaklaşık 500 bin ziyaretçi kabul ettik. Ramazan ve Kurban bayramında günlük ziyaretçi potansiyeli iki katına çıktı. Kaplıcamız mineral değerleri bakımından oldukça rağbet görüyor." dedi.

Mumcuoğlu, müşterilerin kaplıcadan memnun bir şekilde ayrıldığını anlatarak, "Ayrıca konaklama için bungalov evlerimiz var. 3 veya 4 kişi kalabiliyor. Günlük 100 lira. İçerisinde bir evde yer alan her şey bulunuyor." diye konuştu.

İstanbul'dan tatil için gelen Ali Altınkaynak da Sultaniye Kaplıcaları'ndaki çamurun mineral bakımından çok zengin olduğunu daha önce duyduklarını ifade etti.

Güzel bir tatil geçirdiklerini dile getiren Altınkaynak, "Mutlu olduk. Herkese tavsiye ederim. Güzel bir deneyimdi." ifadelerini kullandı.

Köyceğiz'den gelen Zeliha Şahin ise kaplıcanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'na turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden yolcu tekneleri ile taşınıyor. Kaplıcalara Köyceğiz ilçesinden de karayolu ile ulaşım sağlanıyor. Kaplıcalardaki çamur, cilt hastalıklarına iyi geldiği ve cildi güzelleştirdiği için "güzellik çamuru" olarak da adlandırılıyor. Çamur banyosu ve kaplıcalar 39-40 derece arasındaki sıcaklığı ve mineral zenginliği ile dikkati çekiyor ve ziyaretçiler bu nedenle de bölgeyi tercih ediyor.