19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Süper Kanlı Mavi Ay" tutulmasını tasarladıkları teleskopla izlediler

"Süper Kanlı Mavi Ay" tutulmasını tasarladıkları teleskopla izlediler - Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezinden bir grup öğrenci 152 yılda bir görülen gökyüzü olayına tasarladıkları teleskopla tanık olduYALOVA (AA) - Yalova'da bir grup öğrenci, "Süper Kanlı Mavi Ay" tutulması olarak adlandırılan gökyüzü olayını tasarladıkları teleskopla izlendi.

31.01.2018 - 21:51

Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 3 aylık çalışma sonucunda tasarladıkları teleskopla tarihe tanıklık etti. Öğrenciler, 152 yılda bir görülebilen "Süper Kanlı Mavi Ay" tutulmasını aileleriyle izledi.

Merkezin fizik öğretmeni Nevzat Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin tasarladığı teleskobun çapının diğer teleskoplara göre daha büyük olduğunu söyledi.

"Süper Kanlı Mavi Ay" tutulmasını 8 öğrencinin tasarladıkları teleskopla yan görüntülemenin heyecanını yaşadıklarını belirten Uslu, "Teleskobu merceğine kadar tasarlayan öğrencilerimiz 3 ay emek verdi." diye konuştu.

Öğrencilerden Beyzanur Özker de "Bu teleskopta herkesin ufak da olsa bir yardımı oldu. Bu teleskopla tutulmayı gözlemlemek bizim için çok mutluluk verici. Bu an 152 yılda bir oluyor. Bu özel tutulmayı bu teleskopla görebilmek çok güzel." yorumunu yaptı.