19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Suriye'deki ailelere çadır desteği

Suriye'deki ailelere çadır desteği - İdlib kırsalındaki ailelere çadır yardımı yapıldıHATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Halep'ten tahliye edilerek İdlib kırsalına gelen ailelere çadır gönderildi.

27.02.2017 - 15:14

Avrasya Vakfının Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine, Suriye'deki ailelere desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Halep'ten tahliye edilerek İdlib'te hayatını sürdüren ailelerin çadır ihtiyaçlarını gidermek istediklerini belirten Dede, "Aileler için 171 çadırı bölgeye gönderdik. Ailelerin çadırlarını bölgedeki arkadaşlarımız kurarak teslim edecekler." dedi.

Tahliye edilen ve güvenli bölgelerde yaşamlarına devam eden ailelerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Dede, "Suriyeli kardeşlerimizin ibadetlerini gerçekleştirmeleri için de 2 mescit çadırı gönderildi." diye konuştu.

Öte yandan, Türk Kızılayı ve İHH tarafından hazırlanan 3 tır yardım da Yayladağı ilçesine geldi.

İnsani yardımların geçişi için açılan Güveççi'deki mevkiye sevk edilen, içerisinde kıyafet, ekmek, un ve kuru gıdanın yer aldığı yardımlar, sınırın diğer tarafında bekleyen araçlara yüklendi.

Yardımların, Türkmendağı ile Yayladağı sınırında kurulan kamplardaki okullara dağıtılacağı öğrenildi.