16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Suriyeli 200 kişilik grup ülkesine döndü

Suriyeli 200 kişilik grup ülkesine döndü - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelere dönüş yapıyor KİLİS (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçan ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan bazı Suriyeli aileler, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelere dönüyor.

10.10.2017 - 13:32

Ülkelerine dönmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 Suriyeli, Öncüpınar Konaklama Tesisleri'nde işlemlerin ardından minibüs ve otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriye uyruklu Cemal el-Ruh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin yaşadıkları bölgeleri işgal etmesi sonucu 3 yıl önce Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını belirtti.

el-Ruh, yaşadığı yeri terk ettiğinden bu yana anne babasını göremediğini ifade ederek, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası yaşadıkları bölgenin terörden temizlendiğini bu nedenle tekrar dönüş yapmaya karar verdiğini söyledi.

Suriye'de sağlanan huzur ve güven ortamından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden el-Ruh, ülkesini bir daha terk etmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.