25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suriyeli çocukların portatif havuz keyfi

Suriyeli çocukların portatif havuz keyfi - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hazırlanan proje kapsamında okulların bahçesine kurulan havuzlarda, Suriyeli çocuklar da gönüllerince eğleniyor - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: - "Havuzlarımızı Suriyeli çocuklarımıza da açarak onları mutlu ettik.

9.08.2017 - 14:02
İlimizde bu tür çalışmalar devam edecek"

MARDİN (AA) - Mardin'de yaşayan Suriyeli çocuklar, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında okullara kurulan portatif havuzlarda keyifli vakit geçiriyor.

Kentte uygulamaya konulan "Çocuk Gülerse Şehir Güler" ve "Mahalleme Havuz Geldi" projeleri kapsamında ilçe belediyelerinin de desteğiyle 10 farklı noktada kurulan havuzlardan, 7 binden fazla çocuk yararlanıyor. Bu havuzlarda, Suriyeli çocuklar da gönüllerince eğleniyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte çocukların mutlu olabilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Kentte kurdukları havuzlar sayesinde çocukların mutlu bir yaz geçirdiğini ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"İlimizde çocuklarımızın yaz tatilini hak ettikleri gibi güzel geçirmeleri için kolları sıvamıştık. Bu konuda daire başkanlıklarımızla kurslar açmanın yanında portatif havuzlar kurduk. Havuzlarımızı zor durumda olan ailelere ve dezavantajlı gruplara da açtık. Bu kapsamda engellilerin yanı sıra down sendromlu çocuklarımız havuzlarımızdan faydalandı. Havuzlarımızı Suriyeli çocuklarımıza da açarak onları mutlu ettik. İlimizde bu tür çalışmalar devam edecek."