20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriyeli çocukların yüzlerini güldürdüler

Suriyeli çocukların yüzlerini güldürdüler - Adıyaman'da Safvan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, topladıkları oyuncakları, Suriyeli anaokulu öğrencilerine dağıttıADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Safvan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Suriyeli sığınmacıların barındığı konaklama tesisindeki yaklaşık 400 anaokulu öğrencisine oyuncak dağıttı.

23.02.2018 - 13:34

Öğrenciler, Deniz Feneri Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, "Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Projesi Yarışması" kapsamında, "Binbir çocuk, binbir oyuncak" adlı bir proje başlattı. Kent merkezindeki oyuncakçılar ile kreş ve anaokullarından yeni, kullanılmayan ve hasarlı oyuncaklar toplayan lise öğrencileri, hasarlı olanları onararak, oyuncakları hediye paketi yaptı.

Konaklama tesislerindeki anaokulu öğrencileri, hediye paketlerindeki oyuncakları görünce büyük sevinç yaşadı.

Vali Yardımcısı Yasin Yunak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilerin yaklaşık 3 ayda yüzlerce oyuncak topladığını söyledi. Suriyeli çocukların çok mutlu olduğunu dile getiren Yunak, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Kadir Çelik ise projeyi Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın onayı ile başlattıklarını belirterek, "Proje kapsamında 400 çocuğa oyuncak dağıttık. Projeye aktif olarak 15 öğrencinin katıldı ancak oyuncakların toplanmasına yaklaşık 500 öğrenci katkı sundu." dedi.

Proje koordinatörü Hilmi Şevkin de, yaklaşık üç aydır "Binbir çocuk, binbir oyuncak" adlı proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "Suriyeli minik kardeşlerimizin mutlu olmalarına vesile olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.