19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Suriyeli gencin okuma yazma sevinci

Suriyeli gencin okuma yazma sevinci - İzmir'de okuma yazma seferberliği kapsamında okur yazar olanlar belgelerini aldı - Kursiyer Suriyeli Ubeyd: - "Bize böyle bir fırsat verdiği için başta Cumhurbaşkanımıza ve eşleri hanımefendiye sonra da öğretmenlerimize çok teşekkür ederim" İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında İzmir'in Bornova ilçesindeki okuma yazma kurslarını tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

7.06.2018 - 15:50

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, başarılı kursiyerlere okur yazar belgelerinin verilmesi amacıyla Bornova Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir'de okuma yazma bilmeyen kadın sayısının erkek sayısından fazla olduğunu belirterek seferberlik ile pek çok kişinin okuma yazma öğrendiğini ifade etti.

Seferberlik ile büyük mesafeler alındığını dile getiren Yahşi, "Biz istisnasız herkesin okur yazar olmasını hedefliyoruz. Böyle bir seferberlik başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'ye çok teşekkür ederiz. Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen herkesi halk eğitimi merkezlerine ya da okullara bekliyoruz." dedi.

Kursa katılan 16 yaşındaki Suriyeli Gülcan Ubeyd de okuma yazma öğrenerek sertifikasını aldı. Ubeyd, Halep'ten İzmir'e geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'ye geldiğimde Türkçe konuşmayı da okuyup yazmayı da bilmiyordum. Bunun zorluklarını çok yaşadım. Şimdi Allah razı olsun öğrendim. Hayatımdan çok memnunum. Bize böyle bir fırsat verdiği için başta Cumhurbaşkanımıza ve eşleri hanımefendiye sonra da öğretmenlerimize çok teşekkür ederim."

Kursu başarıyla tamamlayanlardan 66 yaşındaki Hatice Coşgun da şiir okudu.

İzmir'de açılan bin 401 kursa 11 bin 709 okuma yazma bilmeyen kişinin başvurduğu, bunların 10 bin 75'inin kadın olduğu bildirildi.

İzmir'de okuma yazma bilmeyen kişi sayısının nüfusa oranının TÜİK verilerine göre yüzde 1,66 olduğu kaydedildi.