29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Suriyeli kadınlara mesleki eğitim kursu

Suriyeli kadınlara mesleki eğitim kursu - Adıyaman'da açılan giyim, halıcılık ve el sanatları kursunda 45 sığınmacı kadına eğitim veriliyorADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Suriyeli sığınmacı kadınlara yönelik mesleki eğitim kursu açıldı.

24.03.2017 - 13:22

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Gökkuşağı Derneği iş birliğiyle açılan kursa, 45 Suriyeli kadın katılıyor. Kursiyerlere, üç usta öğretici tarafından günde 6 saat giyim, halıcılık ve el sanatları eğitimi veriliyor.

Kursiyer kadınlar, 3,5 aylık eğitimin sonunda, yaptıkları ürünleri Demokrasi Parkı'nda düzenlenecek kermeste satışa sunacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman'da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katkısıyla çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Suriyeli kadınlara yönelik kursu Gökkuşağı Derneği ile yaptıkları protokol kapsamında açtıklarını anlatan Özbilgiç, "Amacımız onlara hem meslek öğretmek hem sosyal entegrasyonlarını, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak." dedi.

Dernek Başkanı Sezai Yılmaz da yaklaşık bir ay önce açılan kurs sayesinde kadınların meslek öğrendiğini kaydetti.

- "Ürünlerin geliri, aile bütçemize katkı sağlayacak"

Suriyeli Suheyle Suheyle ise yaklaşık 2 yıl önce ülkesindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'a geldiğini belirtti.

Kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür eden Suheyle, "Kursa her gün geliyoruz. İlk defa Türkiye'de halı dokuyorum. Bunun için de ayrıca mutluyum. Yaptığımız ürünlerin geliri aile bütçemize katkı sağlayacak." diye konuştu.

Doğuştan bedensel engelli kursiyer Hatice Davut, Halep kenti Azez ilçesinden 2 yıl önce geldiklerini bildirdi.

Kursta el sanatlarını öğrendiğini anlatan Davut, "Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Meslek sahibi olduğumuz için ayrıca mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.