24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Suriyeli öğretmenlere karanfilli kutlama

Suriyeli öğretmenlere karanfilli kutlama - Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel, kentteki geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlere karanfil verdiŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Yüksel, kentteki geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlere karanfil verdi.

24.11.2017 - 16:20

Yüksel ve beraberindekiler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ziyaret ettikleri Milli İrade Geçici Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmenleri kutladı.

Doğan Yüksel, AA muhabirine, Suriyeli çocukların eğitimden uzak kalmaması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yüksel, şöyle dedi:

"Öğretmenlerimizle birlikte yemek yedik ve bugünün anlamına uygun olarak sohbet ettik, sıkıntılarını dinledik. İlimizde çok sayıda sığınmacı var. Yaklaşık 73 bin Suriyeli öğrencimiz var. 2 bin 800 civarında Suriyeli öğretmenle bine yakın Türk öğretmen onlar için emek veriyor. Öğretmenlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Tabii bu çocuklar zorlu bir süreçten geçiyor ancak bu anlamda öğretmenlerimizin üstün gayretlerine tanıklık ediyoruz, bu güzel bir şey. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum."

Suriyeli sınıf öğretmeni Zeynep el-Alluş da Deyrizor şehrinden geldiğini belirterek, kendisine mesleğini sürdürme imkanı veren yetkililere teşekkür etti.

Türkiye'nin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyeceklerini ifade eden Alluş, "Bugün müdürlerimiz Öğretmenler Günümüzü kutladı, bu bizi çok mutlu etti. Tabii ki memleketimize dönmek istiyoruz ama burada gördüğümüz misafirperverliği asla unutamayız." dedi.

Türkçe öğretmeni Naciye Yüksel de öğretmenliğin çok kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak, Suriyeli meslektaşlarıyla çocuklara bir şeyler verebilmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi.